365 φίλοι καλλιτέχνες παντού

αφίσα εκδήλωσης
· Διάφορα · Αθήνα // Δημοσίευση: 10 Mar 2011

τελετή βράβευσης των δημιουργών του διαδικτυακού ημερολογίου

Με αφορμή την ολοκλήρωση του διαδικτυακού ημερολογίου «365 Φίλοι Καλλιτέχνες Παντού», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 19.00 στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104 (Θεμιστοκλέους 104, τηλ. 2103826185) η τελετή βράβευσης των δημιουργών που με τη συμμετοχή τους ξεχώρισαν στο πλαίσιο του ημερολογίου.

Μια ιδέα της εταιρείας PostScriptum και σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και τις Εκδόσεις Καστανιώτη, το διαδραστικό ημερολόγιο «365 Φίλοι Καλλιτέχνες Παντού» παρουσίαζε κάθε μέρα του 2010 ένα διαφορετικό φωτογραφικό έργο.

Ο κάθε δημιουργός που ενδιαφερόταν να συμμετάσχει, μπορούσε να προτείνει το έργο του στο ημερολόγιο, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα προσωπικά στοιχεία στην ιστοσελίδα www.365filoi.gr.

Στη συνέχεια, ειδικοί από το χώρο της φωτογραφίας, συνεργάτες του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μελετούσαν τα έργα και επέλεγαν αυτά που θα εμφανίζονταν στο διαδίκτυο. Οι Εκδόσεις Καστανιώτη προωθούσαν τα επιλεγμένα έργα σε λογοτέχνες και συγγραφείς, οι οποίοι σχολίαζαν τις εικόνες με λέξεις, μέσα από τη δική τους ματιά.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίζει τη φωτογραφία του μήνα που πέρασε, αλλά και να σχολιάζει το έργο κάθε ημέρας. Τα δώδεκα έργα των δημιουργών που αναδείχτηκαν από την ψήφο του κοινού καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αξιολογήθηκαν εκ νέου από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλεγούν οι τρεις νικητές, οι οποίοι και θα βραβευτούν στο πλαίσιο της σχετικής εκδήλωσης.