Μανώλης Κουπέ – Καλομοίρης

τοπίο, θάλασσα, βράχια, δειλινό
· Portfolio Reviews · Εκθέσεις · Αθήνα · Ελληνικό // Δημοσίευση: 12 Mar 2011

έκθεση - συζήτηση portfolio στα πλαίσια της Phototovision 2011

Ο φωτογράφος τοπίων Μανώλης Κουπέ – Καλομοίρης που βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, συμμετέχει στην φετινή Photovision σε συνεργασία με την εταιρεία PHOTOZONE παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό μερικά  αντιπροσωπευτικά έργα του από την πιο πρόσφατη δουλειά του τόσο σε ασπρόμαυρο όσο και σε χρώμα.

Δείγματα της δουλειάς του θα εκτεθούν στο περίπτερο της εταιρείας PHOTOZONE (αρ. Περιπτέρου 61) αλλά και σε ατομική του έκθεση στο χώρο της έκθεσης.

Ο φωτογράφος θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης καθημερινά 5-7μμ., ενώ το Σάββατο  7-8 μ.μ. θα είναι στην διάθεση νέων φωτογράφων που θα επιθυμούσαν ένα σύντομο review του portfolio τους ή μια συζήτηση μαζί του στο περίπτερο της εταιρείας PHOTOZONE.
Πληροφορίες info@photozone.gr

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο

Ο Μανώλης Κουπέ - Καλομοίρης γεννημένος στο Παρίσι αλλά και με ρίζες ελληνικές (είναι δισέγγονος του μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη) ξεκίνησε τις σπουδές του στη φωτογραφία υπό την καθοδήγηση του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Φωτογραφικό Kύκλο στην Αθήνα και τις ολοκλήρωσε αργότερα στο Λος Άντζελες.

Κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες η δουλειά του επικεντρώθηκε κυρίως στην φωτογράφηση ταξιδιωτικών θεμάτων και τοπίων.

Από το 2005 εγκαταστάθηκε και πάλι στην Ευρώπη – αρχικά στο Παρίσι και πρόσφατα στην Αθήνα, από όπου εξορμά προς διάφορες κατευθύνσεις σε διαρκή αναζήτηση στιγμών «όπου το τέλειο φως χτυπά το τέλειο τοπίο…»

Εργάζεται ως free-lance φωτογράφος προωθώντας το έργο του σε διάφορα media σε διεθνές επίπεδο.

Διοργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας τοπίου σε τακτά διαστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2006 ιδρύει τις Εκδόσεις ΦΑΟΣ και εκδίδει το φωτογραφικό λεύκωμα «ΣΑΜΟΣ, ένα φωτογραφικό ταξίδι». Έχει παρουσιάσει έργα του σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία.

Το 2009 ήρθε πρώτος στον διαγωνισμό TAKE A VIEW της Αγγλίας και ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος φωτογράφος της Χρονιάς για το Τοπίο.

Η ηλεκτρονική γκαλερί του φωτογράφου φιλοξενείται στην ιστοσελίδα: www.emmanuelcoupe.com