Αντιλήψεις

ασπρόμαυρη φωτογραφία, κέντραυρος στην άκρη βουνού
· Εκθέσεις · Αθήνα · Ελληνικό // Δημοσίευση: 13 Mar 2011

έκθεση φωτογραφίας του περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ στα πλαίσια της Phototovision 2011

Όσο απίστευτο κι αν δείχνει, έξι χρόνια μετά, το παράτολμο εγχείρημα της έκδοσης ενός περιοδικού που συντάσσεται στον ελεύθερο χρόνο των δημιουργών του, με πενιχρά οικονομικά μέσα, ένα ελεύθερο βήμα του φωτογραφικού χώρου χωρίς εξαρτήσεις, δεν έληξε άδοξα, όπως προέβλεπαν οι Κασσάνδρες του χώρου.

Οι ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ξεκινώντας το καλοκαίρι του 2005, έχουν διανύσει μια διαδρομή 24 τευχών, έχοντας φιλοξενήσει έργα, άνω των 400 φωτογράφων και θεωρητικών της τέχνης. Με πίστη στις αξίες της πολυφωνίας, της ελεύθερης έκφρασης και της ισότητας, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, στο φωτογραφικό έργο και τον δημιουργό του και με την αμεσότητα στην επικοινωνία, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών καταξιωμένων και μη φωτογράφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μια εμπιστοσύνη που αποδεικνύεται εμπράκτως, με το να επιλέγουν τις σελίδες του περιοδικού για να παρουσιαστεί η δουλειά τους.

Η έκθεση με τίτλο «Αντιλήψεις» αποτελεί ένα είδος αναδρομής στην ως τώρα πορεία του ομότιτλου περιοδικού. Διαφορετικά θέματα, διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά με κοινό τόπο την προσωπική έκφραση.

24 προσκεκλημένοι φωτογράφοι από 13 χώρες παρουσιάζουν για μια ακόμα φορά δουλειά τους· μία φωτογραφία τους που κλήθηκαν να επιλέξουν από το σύνολο των έργων τους που δημοσιεύτηκαν στις ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

24 έργα, όσα τα ως τώρα τεύχη του περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ...
Ασπρόμαυρες εικόνες, όπως στα όνειρα και τις παλιές αναμνηστικές φωτογραφίες...
Ποικιλία θεμάτων, δημιουργών και χωρών προέλευσης ή αλλιώς διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις, φιλτραρισμένες από την τοπική κουλτούρα και τα προσωπικά βιώματα. Με μια λέξη ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ!

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Stuart Allen (Η.Π.Α.)
Barbara Alper (Η.Π.Α..)
Laurent Elie Badessi (Γαλλία)
Jean-Marc Caracci (Γαλλία)
Alice Demontis (Ιταλία)
Romain Etienne (Γαλλία)
Katya Evdokimova (Ρωσία)
Helen K. Garber (Η.Π.Α.)
Milton Guran (Βραζιλία)
Silke Hase (Γερμανία)
Davi Marcos (Βραζιλία)
Milton Montenegro (Βραζιλία)
Hiromitsu Morimoto (Ιαπωνία)
Dai Nakamura (Ιαπωνία)
Αντώνης Παπαντωνίου (Ελλάς)
Philippe Rahmy (Ελβετία)
Rogerio Reis (Βραζιλία)
Ken Richardson (Η.Π.Α.)
Hamakichi Takayama (Ιαπωνία)
Evandro Teixeira (Βραζιλία)
Tanya Traboulsi (Λίβανος/Αυστρία)
Grace Vane Percy (Αγγλία)
Janez Vlachy (Σλοβενία)
Satoru Watanabe (Ιαπωνία)

Τα 24 έργα της έκθεσης αφού παρουσιαστούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό την Αθήνα και τη Photovision 2011, θα δωριστούν σε μια ανώτατη καλλιτεχνική σχολή.