Αισθάνομαι…

παιδί κουμπώνει το πουκάμισο του πατέρα του
· Εκθέσεις · Αθήνα · Ελληνικό // Δημοσίευση: 13 Mar 2011

ομαδική έκθεση φωτογραφίας του ΦΟΙΒΟΥ στα πλαίσια της Phototovision 2011

Το πρώτο μέρος της έκθεσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην PHOTOVISION 2007 και εμπλουτίζεται σταδιακά με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης συλλογής από το δημιουργικό έργο των σύγχρονων ελλήνων φωτογράφων.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται φέτος, είτε προέρχονται από την επαγγελματική δράση των μελών του ΦΟΙΒΟΥ (ρεπορτάζ από τις εμπόλεμες ζώνες έως τη «διπλανή πόρτα», το τοπίο, τη μόδα, τη διαφήμιση κ.ά.) είτε από την αποκλειστικά δημιουργική τους δραστηριότητα, δεν στηρίζονται μόνο στην τεχνική τους αρτιότητα αλλά αναδεικνύουν την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, αποτελούν «κατάθεση ψυχής» και με τη ζωντανή και διεισδυτική ματιά του δημιουργού τους (από τον παλαίμαχο Κ. Μπαλάφα, τους διακριθέντες με διεθνή βραβεία Γ. Κόντο, Γ. Μπεχράκη, Ν. Οικονομόπουλο, Ν. Παναγιωτόπουλο κ.ά.., τους εικαστικούς Τ. Ζερδεβά, Στ. Πάσχο, Α. Σμαραγδή έως τους νεότερους), διεγείρουν το θεατή να αισθάνεται, να κατανοεί με τις αισθήσεις, να νιώθει.

Η έκθεση παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια με την υποστήριξη και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, «ταξίδεψε» στη Δράμα, (στις Παράλληλες Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους), στη Θεσσαλονίκη (Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Καλαμαριάς), στο Βόλο (Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο ντε Κίρικο»), ενώ προγραμματίζεται να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΦΟΙΒΟ στα τηλέφωνα 210 3304687 (ώρες: 10:30 – 14:30), 6986 166756 και 6974 329555.

Λίγα λόγια για το ΦΟΙΒΟ

Ο «ΦΟΙΒΟΣ» είναι ο Οργανισµός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωµάτων Πνευµατικής Ιδιοκτησίας των Φωτογράφων υπό την µορφή του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισµού Περιορισµένης Ευθύνης, που, σύµφωνα και µε τις ειδικότερες διατάξεις του Νόµου «περί Πνευµατικής Ιδιοκτησίας» (Ν.2121/93 όπως ισχύει), έχει ως σκοπό την προστασία ή/ και την διαχείριση των περιουσιακών δικαιωµάτων των φωτογράφων - συνεταίρων µελών του.

Βασικός σκοπός είναι η συλλογική διαχείριση των πνευµατικών δικαιωµάτων των φωτογράφων. Ο Οργανισµός εισπράττει και διανέµει στα µέλη του όσα δικαιώµατα δεν είναι δυνατό από τον Ν.2121/93 περί Πνευµατικής Ιδιοκτησίας να εισπραχθούν ατοµικά από κάθε φωτογράφο. Μεταξύ αυτών των δικαιωµάτων συµπεριλαµβάνεται η «εύλογη αµοιβή» που προβλέπεται για την ελεύθερη ιδιωτική αναπαραγωγή των φωτογραφικών έργων. Επίσης ο «ΦΟΙΒΟΣ» µπορεί να παρέχει κάθε δυνατή νοµική βοήθεια στους συνεταίρους.