Η Αφρική μέσα από το φακό της Ελένης Γκίνου

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Βιβλία · Λάρισα // Δημοσίευση: 20 Mar 2011

έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Γκίνου στην Λάρισα

Ο Σύλλογος Βλατσιωτών Νομού Λάρισας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν αφιέρωμα στον Οικουμενικό, Εθνικό Eυεργέτη Χριστόδουλο Γαλάνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 07.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου. Θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της βιογραφίας του Χριστόδουλου Γαλάνου, την οποία συνέγραψε η συμπατριώτισσά του, πανεπιστημιακή καθηγήτρια Ελένη Γκίνου, από τον πρόεδρο του συλλόγου Βλατσιωτών κ. Κώστα Βασβατέκη , τη φιλόλογο Βασιλική Καρανίκα και τη συγγραφέα. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γίτσα Τζαφέτα.

Ο Χρ. Γαλάνος γεννήθηκε στη Βλάστη Κοζάνης το 1880. ΄Εζησε, έδρασε και πρόσφερε από την Ελλάδα και την Αγγλία μέχρι την Ταγκανίκα και την Κένυα. Εν ζωή έκανε πολλά και μεγάλα έργα στην Αφρική, στη γενέτειρά του τη Βλάστη και δωρεές προς το Πατριωτικό ΄Ιδρυμα της Αθήνας. Πεθαίνοντας άφησε ένα κληροδότημα σε τρία ίσα μέρη, στην Ελλάδα, στην Τανζανία και στην Αγγλία. Το κληροδότημα αυτό παραμένει εγκλωβισμένο στο υπουργείο Οικονομικών για την Ελλάδα, για τη Βλάστη.

Μετά το τέλος της βιβλιοπαρουσίασης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Ελένης Γκίνου με εικόνες της Αφρικής και την εικαστική και λογοτεχνική παρέμβαση των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο 2ο όροφο του Χατζηγιάννειου, αίθουσα Τάκης Τλούπας. Διάρκεια έκθεσης από 19 έως 26 Μαρτίου 2011.