33 στιγμιότυπα, 3 χρόνια Μουσικό Χωριό

τραπέζι με εδέσματα και άδειες καρέκλες, άνθρωποι που χορεύουν
· Εκθέσεις · Μυτιλήνη // Δημοσίευση: 20 Mar 2010

έκθεση φωτογραφίας του Νικόλα Χρυσού στη Φ.Ε.Μ.

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης σας προσκαλεί την Δευτέρα 22/03/2010 ώρα 07:30μμ στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «33 στιγμιότυπα, 3 χρόνια Μουσικό Χωριό» του φωτογράφου Νικόλα Χρυσού στον εκθεσιακό χώρο της, Πιττακού 15.

Ο Νικόλας Χρυσός γεννήθηκε το 1977 στο Βόλο. Απέκτησε πτυχίο Industrial Product Design και παρακολούθησε μαθήματα γραφιστικής. Τα πρώτα του μαθήματα φωτογραφίας τα πήρε στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου Δίαυλος και στο ΔΙΕΚ Βόλου. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλλη και από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και απέκτησε Diploma of higher education in photography του Middlesex University με τον A.K.T.O. Είναι ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και μέλος της φωτογραφικής ομάδας ARTοποιείο. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και σε εικαστικά δρώμενα και έχει διακριθεί με βραβεία και επαίνους σε διαγωνισμούς φωτογραφίας. Εστιάζει το ενδιαφέρον του στη πειραματική φωτογραφία όπως και στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Αυτά τα χρόνια εργάζεται ως φωτογράφος και μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Βόλου όπου και διατηρεί φωτογραφικό στούντιο.

H έκθεση «33 στιγμιότυπα, 3 χρόνια μουσικό χωριό» είναι η πρώτη του ατομική.

33 στιγμιότυπα, 3 χρόνια Μουσικό Χωριό

«Την τέχνη της μουσικής πάντα τη ζήλευα. Ζηλεύω την αμεσότητα της. Όταν την απολαμβάνεις σε κατακτάει στιγμιαία και το σώμα σου αφήνεται στο ρυθμό της. Υπέροχο συναίσθημα. Και όταν πρόκειται για ζωντανή εκτέλεση, ο κόσμος είναι στραμμένος προς τον καλλιτέχνη και αυτός με τη σειρά του σκορπίζει τους ήχους του και επικοινωνούν με ένα μαγικό τρόπο. Προσπάθησα και εγώ στο παρελθόν να ασχοληθώ με τη μουσική, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά μέσω της φωτογραφίας ανακάλυψα έναν τρόπο να παράγω τους δικούς μου ήχους, οπτικούς αυτή τη φορά. Η φωτογράφηση συναυλιών έγινε από τα αγαπημένα μου θέματα. Είναι για μένα, ένας τόπος να αλληλεπιδράω με τη μουσική, να πλάθω τον ήχο και να προσπαθώ να μετατρέψω σε εικόνες το συναίσθημα και τις εντάσεις του. Άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι, ένα είδος jam, ένα ρίσκο που παίρνω κάθε φορά με τους διαφορετικούς μουσικούς και όργανα που έχω μπροστά μου. Η συγκεκριμένη σειρά είναι μέρος από το φωτογραφικό αρχείο μου από τα τρία χρόνια στο «Μουσικό Χωριό» στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.»