Η εικόνα στο ανθρωπιστικό κίνημα

παιδάκι της Αιθιοπίας
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Αθήνα · Αμπελόκηποι // Δημοσίευση: 10 Απρ 2011

συζήτηση στον ΔΑΝΑΟ για το ρόλο του φωτορεπορτάζ και τη δύναμη της εικόνας στα ΜΜΕ

Την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 12:00, στην κεντρική αίθουσα του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η εικόνα στο ανθρωπιστικό κίνημα».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ και φωτογραφιών καθώς και παράλληλες εισηγήσεις για το ρόλο του φωτορεπορτάζ και τη δύναμη της εικόνας στα ΜΜΕ. Θα μιλήσουν οι:

Αννέτα Παπαθανασίου (Σκηνοθέτης - Ηθοποιός)
Λεωνίδας Βατικιώτης (Δημοσιογράφος)
Νικήτας Κανάκης (Πρόεδρος της ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου - Παιδοδοντίατρος)
Άλκης Ξανθάκης (Ιστορικός Φωτογραφίας – Διευθυντής Προγράμματος Φωτογραφίας ΑΚΤΟ)
Γιάννης Γιαννακόπουλος (Φωτοειδησιογράφος – Δάσκαλος Φωτογραφίας)

Στο φουαγιέ του κινηματογράφου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Γιαννακόπουλου, φωτοειδησιογράφου & καθηγητή στον ΑΚΤΟ, με τίτλο “Mon Afrique, Μon Monde”.

Ο Γ.Γ. συμμετέχοντας σε ανθρωπιστικές αποστολές των Γιατρών του Κόσμου, προσκαλεί το κοινό σε ένα οδοιπορικό σε χωριά της Ουγκάντας και της Τανζανίας. Ο φακός του αποτυπώνει με ευαισθησία και ρεαλισμό, εικόνες της καθημερινής ζωής, χαμόγελα και ματιές παιδιών - κατοίκων της Γηραιάς Ηπείρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του ιστορικού κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ με τον ΑΚΤΟ, το κορυφαίο κολλέγιο τέχνης και design της χώρας, για την κινηματογραφική περίοδο 2010-2011.

Διάρκεια έκθεσης: 24/03 έως 5/05/2011