Ταξιδιωτικές εκτυπώσεις

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θέρμη · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 10 Απρ 2011

έκθεση φωτογραφίας της Αναστασίας Βογιατζή στη Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης φιλοξενεί από Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 την έκθεση φωτογραφίας της Αναστασίας Βογιατζή με τίτλο «Ταξιδιωτικές εκτυπώσεις»

Πρόκειται για  φωτογραφίες από ταξίδια της φωτογράφου σε 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Η.Α.Εμιράτα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Φιλανδία, Αυστρία) με μεγαλύτερη έμφαση σε διάσημα αξιοθέατα των χωρών αυτών.

Η Αναστασία Βογιατζή γεννήθηκε το 1965 στις Σέρρες και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη περνώντας ένα μεγάλο μέρος των παιδικών και εφηβικών της χρόνων στο φωτογραφείο των γονιών της.
Από το 2006 μένει στην Καρδία του Δήμου Θέρμης .
Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από το 1989 ασχολείται με εξαγωγές και διεθνές εμπόριο. Τα τελευταία 10 χρόνια διαχειρίζεται εξαγωγές ελλήνων κατασκευαστών επαγγελματικών συσκευών.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον εθελοντισμό ως μέλος της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας.
Λόγω της δουλειάς της ταξιδεύει πολύ συχνά στο εξωτερικό και κουβαλά πάντα μαζί μια φωτογραφική μηχανή. Στα ταξίδια καταγράφει εικόνες και στιγμές αποτυπώνοντας εικόνες που δημιουργούν αναμνήσεις.
Στην πινακοθήκη της Θέρμης αποφάσισε να παρουσιάσει μερικές από τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες της , σε μία πρώτη έκθεση, θέλοντας να μοιραστεί με φίλους αλλά και ένα ευρύτερο κοινό εικόνες που την έχουν κυριεύσει και προβάλλονται συχνά στο νού της.
Ελπίζει ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα απολαύσουν αυτό το φωτογραφικό ταξίδι και θα τους δημιουργηθεί η επιθυμία για περισσότερες περιηγήσεις στον κόσμο μας.
Στην ηλεκτρονική επεξεργασία των εικόνων -όπου απαιτήθηκε- είχε πολύτιμη αρωγό την πολύ καλή της φίλη , επαγγελματία φωτογράφο Βούλα Γκώτη (The F Studio).

Εγκαίνια: Δευτέρα 11 Απριλίου - Ώρα 20:00