Πρόσωπα – Βραβεία Photometria 2010

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Χανιά // Δημοσίευση: 26 Απρ 2011

έκθεση με τις 20 βραβευμένες φωτογραφίες του Διαγωνιστικού Τμήματος του Photometria Festival 2010 στην Κρήτη

Πιστεύοντας πως η Τέχνη της Φωτογραφίας αποτελεί ένα δυναμικό τομέα στην εξέλιξη της Σύγχρονης Τέχνης και ένα ισχυρό παράγοντα κατανόησης και προώθησής της, και υπογραμμίζοντας την καταλυτική της δύναμη, την άμεση αποτελεσματικότητά της σαν μέσο έκφρασης και την καθοριστική ευρύτητα του πεδίου δράσης της, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού «Ελαιουργείον» παρουσιάζουν στην «Πινακοθήκη Εικαστικών Τεχνών» στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου την Έκθεση Φωτογραφίας «Πρόσωπα – Βραβεία Photometria 2010»

Η έκθεση παρουσιάζει τις 20 βραβευμένες φωτογραφίες του Διαγωνιστικού Τμήματος του «Photometria Festival 2010» πάνω στο δοσμένο κοινό θέμα αναφοράς: «Πρόσωπα». Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι Φωτογράφοι Andre Bakker και Kωστής Εμμανουηλίδης καθώς και ο Καθηγητής Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ξενοφώντας Μπίτσικας. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι έγχρωμες και ασπρόμαυρες που έχουν ληφθεί είτε με ηλεκτρονικές-ψηφιακές διεργασίες είτε με τον κλασικό τρόπο αποτύπωσης σε φιλμ.

Οι δημιουργοί των 20 βραβευμένων φωτογραφιών που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι: Τζο Βαλλιανάτου, Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Seval Kalin, Χρήστος Κόλλιας, Νάσος Κουντουράκης, Αντρέας Κατσάκος, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Κωστάκης, Ξάνθος Νεράντζης, Γρηγόριος Ντάλλης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τίνα Παππά, Σπύρος Πετρογιάννης, Ευθύμης Σανίδης, Αθηνά Στεφανίδη, Απόστολος Στράντζαλης, Αγγελική Τσοτσώνη, Χρήστος Τσουμπλέκας, Νίκος Υφαντής και Noel Xavier.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων οι εμπνευστές και διευθυντές του «Photometria Festival» Παναγιώτης Παπουτσής και Αχιλλέας Τζιάκος θα μιλήσουν με θέμα: «Photometria Festival: Δημιουργική Συμμετοχή στο πεδίο της Φωτογραφικής Έκφρασης».

Στο παράλληλο πρόγραμμα της έκθεσης θα παρουσιαστεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 η συναυλία «Το Velvet Bus κάνει στάση στο Ελαιουργείον» με τα Μουσικά Συγκροτήματα: "The Callas", "The Velvoid", "Le Page", & "Nasty Beach". Συνάμα θα γιορταστεί η «Διεθνής Ημέρα Μουσείων» την Τετάρτη 18 Μαΐου με ξεναγήσεις, performances και happenings από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Τελικά η έκθεση φωτογραφίας «Πρόσωπα – Βραβεία Photometria 2010» θα κλείσει γιορταστικά με το "PhotoART D.J.’s Party" με τους Linny Berret, Lee Fraged, Lasy Legs, Jon Major, Tsurkoko, Deep Meditation & Piz Buin.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, από Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 ως και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, θα πραγματοποιηθούν Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ξεναγό και συντονιστή τον Καλλιτεχνικό Επιμελητή της έκθεσης Ιωάννη Αρχοντάκη.

Η περίοδος λειτουργίας της έκθεσης για το κοινό θα είναι κάθε μέρα από την Κυριακή 1 Μαΐου 2011 ως το Σάββατο 21 Μαΐου 2011 από 2.00 το μεσημέρι ως 9.00 το βράδυ (την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 ανοικτά από 9.00 το πρωί ως 9.00 το βράδυ) με Ελεύθερη Είσοδο.