Εκτός σχεδίου

εσωτερικός εκθεσιακός χώρος
· Υποβολές Έργων · Αττική · Πικέρμι // Δημοσίευση: 25 Απρ 2011

ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε έκθεση στο Long Room

Μετά την ατομική έκθεση του σπουδαίου Έλληνα φωτογράφου Αβραάμ Παυλίδη στο μοναστηριακό Long Room Πικερμίου, η Fotograficus διοργανώνει μεγάλη ομαδική έκθεση τον Ιούνιο 2011 με θέμα: «Εκτός σχεδίου» και καλεί ενδιαφερόμενους φωτογράφους από την Ελλάδα και άλλες χώρες να αποστείλουν τα portfolios τους.

Κεντρικό «πρόσωπο» της έκθεσης είναι η ΠΟΛΗ και συγκεκριμένα η σύγχρονη ελληνική πόλη μέσα στη σημερινή κοινωνικό-οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας. Αλλά και η ελληνική πόλη ως ένας ζωντανός οργανισμός όπου συνυπάρχουν χιλιάδες και εκατομμύρια διαφορετικές ζωές.

Ο εκθεσιακός χώρος αποτελεί τμήμα μοναστηρίου του 16ου αιώνα το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω στα όρια της πόλης. Η έκθεση αφορά στην «εκτός σχεδίου πόλεως» σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και σε ζητήματα όπως το πού αρχίζει και πού τελειώνει ουσιαστικά μία πόλη. Τέλος, η Fotograficus αναζητά και πιο εννοιολογικά έργα σχετικά με το πώς μπορεί να αποτυπωθεί μία πόλη μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η ύπαρξη ενός ήδη ολοκληρωμένου ή σε εξέλιξη φωτογραφικού portfolio. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει μέχρι 20 φωτογραφίες από το κάθε portfolio (μέχρι 3 portfolios κάθε φωτογράφος/10MB το ανώτατο), απαραίτητα ένα βιογραφικό και ένα κείμενο επεξηγηματικό του πρότζεκτ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΥΛΙΚΟΥ & ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
fotograficus.gr@gmail.com
fotograficus-gr.blogspot.com

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΥΛΙΚΟΥ
Έως 10 Μάη 2011.