Από το raw στην εκτύπωση

πορτραίτο Κώστα Βάσση
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Ιωάννινα // Δημοσίευση: 05 Μάιος 2011

σεμινάριο από τον Κώστα Βάσση στο πλαίσιου του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία είναι μια διοργάνωση της Αστικής Μη Kερδοσκοπικής Εταιρείας «Έντευξις» και της Free Press "Lift".

Στο πλαίσιου του φετινού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο από τον Κώστα Βάσση στις 29 Μαΐου 2011, (15:00-18:00) με τίτλο «Από το raw στην εκτύπωση»

Η ψηφιακή φωτογραφία έφερε επανάσταση και νέες δυνατότητες στην τέχνη της φωτογραφίας. Παράλληλα όμως πρόσθεσε αρκετές δυσκολίες στον έλεγχο του μέσου από τον φωτογράφο εως και την πλήρη σύγχηση μερικές φορές. Ποιές είναι όμως οι τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν για τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο από την λήψη εως την εκτύπωση; Ο σκοπός τουσεμιναρίου είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει αυτές τις δυνατότητες. Θα αναφερθούμε στη ροή εργασίας που πρέπει να ακολουθήσουμε μετά την λήψη της ψηφιακής φωτογραφίας εως και την τελική εκτύπωση στο χαρτί. Θα μάθουμε την σωστή επεξεργασία του raw αρχείου ώστε να έχουμε την μέγιστη δυνατή ποιότητα. Θα αναφερθούμε στην σωστή διαχείρηση του χρώματος από την κάμερα, την οθόνη εως τον εκτυπωτή ώστε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του τελικού αποτελέσματος. Θα δούμε τους τρόπους βαθμονόμησης (calibration) των φωτογραφικών μηχανών, των οθονών και των εκτυπωτών. Θα γνωρίσουμε τις δυνατότητες των φηφιακών εκτυπωτών αλλά και τα διάφορα χαρτιά φωτογραφικής και fineart εκτύπωσης. Τέλος θα συζητήσουμε τους τρόπους παρουσίασης της εκτυπωμένης φωτογραφίας σε εκθέσεις και προσωπικούς χώρους.

Επίπεδο συμμετεχόντων: Προχωρημένοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες
Διάρκεια 2-3 ώρες
Αριθμός ατόμων: 50
Κόστος: Δωρεάν