Βακχικά 2011

τσαμπί σταφύλια
· Φεστιβάλ · Χανιά // Δημοσίευση: 14 Μάιος 2011

εικαστικές έκθεσεις και γευστικές δοκιμές στα πλαίσια των εικαστικών δράσεων Βακχικά 2011

Το «Κτήμα Λουπάκη» συμμετέχοντας στη διοργάνωση «Πόρτες Ανοιχτές στα Οινοποιεία - 2011» προσφέρει γευστικές δοκιμές των Οίνων & Αποσταγμάτων του Κτήματος, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου και παρουσιάζει σε συνεργασία με το «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου τις εικαστικές δράσεις «Βακχικά 2011» το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου από τις 11.00 το πρωί ως τις 6.00 το βράδυ στη κορφή του λόφου «Γρα-Λυγιά» Καρρών όπου απλώνονται οι αμπελώνες του Κτήματος.

Στο εκθεσιακό τμήμα των δράσεων παρουσιάζονται στην Αίθουσα Γευσιγνωσίας του Οινοποιείου Λουπάκη έργα Σύγχρονης Τέχνης (ζωγραφική με λάδια και ακρυλικά, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφίες, φρέσκο και έργα μικτής τεχνικής) με αναφορά στους μύθους, τα μηνύματα, τα σύμβολα, τις γιορτές και τα προϊόντα της Αμπέλου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Jan Bärmig, Marlise Bättig-Koch, Χαρίκλεια Δασκαλάκη, Χριστόφορος Δουλγέρης, Ανδρέας Ζυμβραγός, Jan Liodaki, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Andre Manecke, Nicholas Moore, Jaime Ubeda-Palenque, Νατάσσα Πουλαντζά, Max Sachs, Σήφης Σταυρουλάκης και Αντώνης Χουδαλάκης. Εικαστική επιμέλεια: Iωάννης Αρχοντάκης.

Το «Κτήμα Λουπάκη» βρίσκεται στην εύφορη γη της επαρχίας Κισσάμου του Νομού Χανίων, απλώνεται στη κορφή του λόφου «Γρα-Λυγιά» στο χωριό Καρρές απολαμβάνοντας τη σκιά των Λευκών Ορέων κι ατενίζοντας το Κρητικό Πέλαγος. Βρίσκεται 33 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων (30 λεπτά με το αυτοκίνητο), πλάι στον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στο γραφικό ψαροχώρι του Λιβυκού Πελάγους, την Παλαιόχωρα.

Στο Κτήμα Λουπάκη ο οινολόγος Μιλτιάδης Λουπάκης καλλιεργεί τους οικογενειακούς αμπελώνες τρίτης γενιάς και δημιουργεί στο σύγχρονο Οινοποιείο του Κτήματος με μεράκι και ζήλο, κρασιά υψηλών γευστικών απολαύσεων.

«Με αφετηρία το πάθος μας να δημιουργήσουμε Κρητικά Κρασιά υψηλού ποιοτικού επιπέδου εφαρμόζουμε στο Οινοποιείο μας την πρωτοποριακή μέθοδο οινοποίησης με ελεγχόμενη ζύμωση.
Από τις ποικιλίες Βηλάνα, Κοτσιφάλι, Cabernet Sauvignon και Grenache Rouge του Κτήματός μας δημιουργήσαμε Διεθνώς Διακεκριμένους Κρητικούς Οίνους και ιδιαίτερους Τοπικούς Οίνους Κισσάμου με τις ετικέτες «Χάδι Λευκός» και «Χάδι Ερυθρός».
Από το χωριό Καρρές Κολυμβαρίου σας προσφέρουμε ένα «Χάδι» που ελπίζουμε να σας οδηγήσει σε πεμπτουσία απόλαυσης».
Μιλτιάδης Λουπάκης