Εκδρομή στο Lodz Fotofestiwal

λογότυπο φορέα
· Φωτο-Εξορμήσεις · Βαρσοβία // Δημοσίευση: 26 Mar 2010

δομημένη επίσκεψη ενημέρωσης και δικτύωσης στο Lodz Fotofestiwal από την Μ55

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Lodz Fotofestiwal, η γκαλερί Μ55 διοργανώνει δομημένη επίσκεψη ενημέρωσης και δικτύωσης στο Lodz Fotofestiwal, από τις 6 έως τις 10 Μαϊου 2010, κατά τη διάρκεια δηλαδή του εναρκτηρίου τετραημέρου του φεστιβάλ, περίοδο κατά την οποία συγκεντρώνονται εκεί επιμελητές από όλο τον κόσμο και διεξάγεται portfolio review.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα σημαντικό διεθνές φεστιβάλ, να δουν εκθέσεις νέων και αναγνωρισμένων φωτογράφων από διάφορες χώρες και να συμμετάσχουν σε portfolio review με επιμελητές από χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία κ.α., εφόσον βεβαίως γίνουν αποδεκτοί κατά τη διαδικασία της προεπιλογής. Επίσης, να ξεναγηθούν τόσο στο φεστιβάλ, όσο και σε σημαντικές γκαλερί της Βαρσοβίας από την επιμελήτρια της Μ55 Νίνα Κασσιανού.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε portfolio review, θα πρέπει να στείλουν εως τις 20 Απριλίου τη σχετική αίτηση συμπληρωμένη, ένα βιογραφικό και 15 φωτογραφίες στο φεστιβάλ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fotofestiwal.com/2010/programme/portfolio-review/

Το κόστος συμμετοχής είναι 590 € για όσους δηλώσουν συμμετοχή και καταθέσουν προκαταβολή έως τις 7 Απριλίου και 650 € για όσους δηλώσουν συμμετοχή έως τις 25 Απριλίου. Το ύψος της προκαταβολής είναι 300 € και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης, ενώ η εξόφληση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 30 Απριλίου.

Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βαρσοβία – Αθήνα (συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων)
- Εισιτήρια τρένου Βαρσοβία – Λοτζ – Βαρσοβία
- Μεταφορές με πούλμαν από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο και από το σταθμό του τρένου στο ξενοδοχείο
- 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό (3 στο Λοτζ και 1 στη Βαρσοβία) σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινο δωμάτιο
- ξενάγηση από τη Νίνα Κασσιανού στο Lodz Fotofestiwal και σε γκαλερί της Βαρσοβίας
- ασφάλεια αστικής ευθύνης

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6977 411 330 ή να στείλουν e-mail στη διεύθυνση kelly@m55projects.gr

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώνεται ως εξής:

6 Μαϊου
Αναχώρηση στις 4:00 από Αθήνα για Βαρσοβία. Άφιξη στη Βαρσοβία περίπου στις 5:00 ώρα Πολωνίας και μετάβαση με τρένο στο Λότζ. Άφιξη στο Λοτζ στις 7:00 περίπου ώρα Πολωνίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μετάβαση στο Lodz Arts Center, τον κύριο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ. Θα παρακολουθήσουμε τα εγκαίνια της διοργάνωσης και κατόπιν οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εκθέσεις του φεστιβάλ.
7-8 Μαϊου
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια που διεξάγονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ, να επισκεφθούν τις εκθέσεις, να παρακολουθήσουν slides shows και θεματικές παρουσιάσεις και να λάβουν μέρος στο portfolio review, εφόσον βέβαια έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές. Την Παρασκευή 7 Μαϊου, μετά τις 17:00, η Νίνα Κασσιανού θα πραγματοποιήσει την ξενάγηση στο φεστιβάλ για τους συμμετέχοντες.
9 Μαϊου
Αναχώρηση το πρωί από το Λοτζ για τη Βαρσοβία με τρένο, άφιξη στη Βαρσοβία 2 ώρες αργότερα, μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην παλαιά πόλη της Βαρσοβίας, ξενάγηση από τη Νίνα Κασσιανού σε γκαλερί της περιοχής και ελεύθερη ημέρα για περιήγηση στην πόλη.
10 Μαϊου
Αναχώρηση στις 8:00 το πρωί από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο. Άφιξη στην Αθήνα στις 14:00 περίπου.