Unauthorized

άντρας ρίχνει νερό στο πρόσωπό του
· Εκθέσεις · Ιωάννινα // Δημοσίευση: 21 Μάιος 2011

έκθεση φωτογραφίας του Andre Bakker στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτομετρία 2011

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτομετρία παρουσιάζεται στις 21 Μαΐου 2011 στις 19:00, η Έκθεση φωτογραφίας του Andre Bakker με τίτλο "Unauthorized". Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο Ιωαννίνων - Ιτς καλέ και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου 2011.

Ο Andre Bakker Γεννήθηκε στην Ολλανδία, όπου σε νεαρή ηλικία άρχισε να εμφανίζει και να εκτυπώνει φωτογραφίες στο σκοτεινό θάλαμο του πατέρα του. Ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε ειδύλλιο όταν, μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μεταφέρθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, φαινομενικά για να γίνει καθηγητής καλλιτεχνικών. Παρ' όλα αυτά, φωτογραφική μηχανή συνέχισε να τον καλεί, οπότε μετακόμισε στο Άμστερνταμ για να διδαχθεί από τους καλύτερους του χώρου. Τελικά άνοιξε το δικό του στούντιο και επικεντρώθηκε σε ένα ισχυρό μείγμα εκδοτικής δουλειάς και εμπορικής διαφήμισης, δουλεύοντας συχνά για περιοδικά για τη μουσική και τον κινηματογράφο και κινηματογραφικά φεστιβάλ. Αυτή η εποχή κατέληξε να είναι ένα καταπληκτικό θηριοτροφείο ανθρώπων και χώρων, που περιλάμβανε διεθνούς φήμης ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς. Πριν λίγα χρόνια γνώρισε την Ελληνίδα σύζυγό του, οπότε περνά ένα μέρος της χρονιάς στην όμορφη Ελλάδα.Εδώ εργάζεται για εγχώριες και διεθνείς εκδοτικές, διαφημιστικές και ταξιδιωτικές εταιρείες.Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Γύρος της Ελλάδας σε 80 Διανυκτερεύσεις». Μαζί με την συγγραφέα Jacoline Vinke έφτιαξε ένα βιβλίο για υπέροχα μικρά ξενοδοχεία στην Ελλάδα (ISBN nr: 960-8189-72-1).

Αυτή την εποχή είναι στη διαδικασία παραγωγής 2 νέων βιβλίων: Ένα βιβλίο με πορτρέτα των ηλικιωμένων κατοίκων του Ζαγορίου (Βόρεια Ελλάδα) και τη σχέση τους με τη φύση και το αντίστροφο. Δείτε το στο gallery: Faces in Stone
-Και ένα βιβλίο για το Ρου: ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στη βόρεια Κέρκυρα. Μαζί με τον αρχιτέκτονα Dominic Skinner φτιάχνει ένα βιβλίο
Για την ιστορία του οικισμού του Ρου. Στο βιβλίο αυτό προσπαθούν να παρουσιάσουν το όραμα του Dominic για τη συμβίωση μεταξύ των Ελλήνων, των Ενετών και την άποψή του για την αρχιτεκτονική σήμερα.
Χωρίς Άδεια
Για το πρόβλημα της μετανάστευσης στην Ελλάδα
Για τους περισσότερους παράνομους μετανάστες η κύρια δίοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα.
Η προσπάθειά τους να φτάσουν πιο μακριά είναι πολύ δύσκολη.
Κάθε νύχτα, εκατοντάδες περιμένουν στα ελληνικά λιμάνια για μια ευκαιρία να κρυφτούν σ' ένα φορτηγό που θα μπει στο φέρι για Ιταλία. Κάποιοι τα καταφέρνουν αλλά πολλοί τραυματίζονται ή ακόμη και σκοτώνονται!
Εν τω μεταξύ, ζουν σε αυτοσχέδιες κατασκηνώσεις πάνω στα βουνά, όπως στην Ηγουμενίτσα.
Προσπαθώντας να βγάλουν μερικά χρήματα πολλοί γίνονται θύματα εκμετάλλευσης από τις τοπικές βιομηχανίες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τον εξής κανόνα:
Κάθε παράνομος μετανάστης που συλλαμβάνεται
στέλνεται πίσω στη χώρα εισόδου.
Για την Ελλάδα αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο.
Προσπαθεί να δείξει αυτή την εκμετάλλευση και τις απάνθρωπες συνθήκες που υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι.