Το Λιμάνι αλλιώς! Ιδέες για το μέλλον

αφίσα εκδήλωσης
· Προβολές · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 03 Ιουν 2011

το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο «Λιμάνι αλλιώς!»

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις της ομάδας «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» με τίτλο «Το Λιμάνι αλλιώς! Ιδέες για το μέλλον» που διοργανώνει το περιοδικό Parallaxi το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011.

Το Μουσείο Φωτογραφίας, με έδρα την Αποθήκη Α’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τους εξής τρόπους:

12.00-22.00: Προβολές φωτογραφιών: «Ματιές στο Λιμάνι» από το παρελθόν και το παρόν του Λιμανιού.
Οι προβολές περιλαμβάνουν:

  • Ιστορικές φωτογραφίες του Λιμανιού (1960-1970) από το αρχείο του Σωκράτη Ιορδανίδη / Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
  • Φωτογραφίες από τη δράση με τίτλο «24 ώρες στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης», κατά την οποία μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Stereosis (Κοσμάς Παυλίδης, Ιωάννης Βασιλάκης, Αχιλλέας Παπαθεοδώρου) φωτογράφισαν περιοχές του Λιμανιού στην Α’ και Β’ Προβλήτα σε διαφορετικές στιγμές μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
  • Φωτογραφίες με θέμα τον «Τόπο» από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τους σπουδαστές στα Σεμινάρια EXILE-Καμίλο Νόλλας. Η φωτογράφιση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της PhotoBiennale με θέμα τον «Τόπο».

19.00: Θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Άκη Δήμου «Έλα να δεις τα κύματα» που γράφτηκε με αφορμή το πρότζεκτ «Το λιμάνι αλλιώς». Τρεις σύντομες, καθημερινές ιστορίες, τρία επεισόδια στο ίδιο λιμάνι: ένα ζευγάρι μαλώνει και-ίσως-χωρίζει, ένα αγόρι ψάχνει τον πατέρα του, δυο νεαροί άντρες περιμένουν να συναντήσουν την ωραιότερη γυναίκα της πόλης. Ανάμεσά τους, νερά και καράβια…

Σκηνοθεσία: Ευρώπη Αργυροπούλου. Συμμετέχουν: Χριστίνα Αναγνώστου, Τέλης Ζαχαράκης, Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Δημήτρης Κοϊδης, Δημήτρης Κρίκος, Γιάννης Τρανίδης.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο κυλικείο – χώρο ενημέρωσης του Μουσείου Φωτογραφίας.