Γνάφαλα 2011

σκίτσι
· Υποβολές Έργων · Σουφλί // Δημοσίευση: 04 Ιουν 2011

πρόσκληση υποβολής συμμετοχών στο πολιτιστικό φεστιβάλ

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» για ακόμη μια χρονιά θα ήθελε να σας ανακοινώσει το θέμα των φετινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων «ΓΝΑΦΑΛΑ 2011». Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Αυγούστου του 2011 στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου «Κουκουλόσπιτο» στο Σουφλί του Έβρου.

Αυτή τη χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη θα θέλαμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας και να λάβετε όλοι συμμετοχή στο παρακάτω θέμα με όποιο μέσο επιθυμείτε, με τον αρχαιότερο αυτό τρόπο της έκφρασης και της δημιουργικότητας. (ποίημα, κείμενο, ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο τέχνη, εγκατάσταση, κ.λ.π):

Θέμα: Ταυτότητα

(αυτοπροσωπογραφία, αναφορά, εγώ, εδώ, υπάρχω, μέσα, έξω, φαίνομαι, σαν, τάσσομαι, εξαιρούμαι, δημιουργώ και δημιουργούμε, κατασκευάζομαι, συστήνομαι, ονομάζομαι, άνθρωπος, είδος, έθνος, διαφοροποιούμαι, πιστεύω, ακούω, λέω, είμαι ..)

..αναζητώ ποιοί είμαστε μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, την ταυτότητα μας, την ιδιότητά μας, την θέση και την τοποθέτησή μας μέσα στην κοινωνία, στην οικογένεια.. στο ίδιο το σώμα μας που σας κέλυφος συγκροτεί το είναι μας..

Η έννοια της δημιουργίας της Ταυτότητας.
Το είναι, το είμαι και το φαίνεσθαι.

Νιώθω περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, μια ανάγκη για επανατοποθέτηση, για ταυτοποίηση, για αναφορά.. να ανοίξουμε επιτέλους αυτό που είμαστε στον κόσμο.. να εκτεθούμε και να απογυμνωθούμε, να αναδημιουργηθούμε και να επαναπροσδιοριστούμε..

Προθεσμία Συμμετοχών: 15 Ιουλίου 2011

Οι συμμετέχοντες θα παρακαλούσα να αποστείλουν τις συμμετοχές τους με τα στοιχεία τους και σε ηλεκτρονική μορφή στο nusthlia@gmail.com για να μπορέσουν να αναρτηθούνε και στο μπλογκ του μουσείου.

Ζωγραφική -Μπορείτε να συμμετάσχετε με οποιοδήποτε μέγεθος
(μικρότερο του 35Χ50) και με οποιοδήποτε τεχνική
για μεγαλύτερες διαστάσεις επικοινωνήστε στο nusthlia@gmail.com
Δεκτά και τα Τρίπτυχα, ή σειρές έργων σε μια θεματική (Ανώτερο μέγεθος Α3).

Φωτογραφία -Μπορείτε να συμμετάσχετε με οποιοδήποτε μέγεθος
(μικρότερο του 35Χ50) και με οποιοδήποτε τεχνική
Δεκτά και τα Τρίπτυχα, ή σειρές έργων σε μια θεματική (Ανώτερο μέγεθος Α3).

Ποίηση, Κείμενο - Μπορεί να’ ναι απλό κείμενο, ή ποίημα χωρίς περιορισμό στίχων να είναι τυπωμένο σε 3 αντίτυπα και καδραρισμένο το ένα από αυτά για παρουσίαση

Βίντεο - Τα βίντεο πρέπει να σταλούν σε 2 αντίτυπα. Το ένα σε μορφή (.avi) σε Data DVD ή Data CD με τίτλους αρχής και το δεύτερο σε DVD-Pal

Θα σας παρακαλούσαμε να στείλετε τα έργα σας έτοιμα για στήσιμο, δηλαδή σε κάδρο, μουσαμά, χαρτόνι ή τυπωμένα σε Kapa Fix ή να μας ενημερώσετε με οδηγίες στο φάκελο πως θα θέλατε να παρουσιαστούν.
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν μαζί με το έργο τους και ένα βιογραφικό τους σημείωμα με τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, website) όπως και μια συνοδευτική παράγραφο για το έργο τους αν αυτή υπάρχει.

Ακόμα η πρόσκληση ισχύει και για θεατρικές ομάδες και συγκροτήματα που ενδιαφέρονται να δείξουν το έργο τους στο Σουφλί και μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους δωρεάν. Έτσι για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας πάνω απ' όλα, ότι η δημιουργία είναι η υπέρτατη ελευθερία που έχουμε σαν άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο και μπορούμε να τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Η επιμελήτρια των εκδηλώσεων
Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Γνάφαλα 2011»
του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου "Τα Γνάφαλα"
Μπουρουλίτη Δήμητρα

Διεύθυνση αποστολής έργων:

(υπόψιν Μπουρουλίτη Δήμητρα)
Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
«Τα Γνάφαλα»
Ελ. Βενιζέλου 12, 68400
Σουφλί Έβρος
τηλ. 2554024168