Η Τέχνη Δίαυλος για την ένταξη των μεταναστών

αφίσα εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 22 Ιουν 2011

εργαστήρι ζωγραφικής, φωτογραφίας και θεάτρου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει τις τελικές δράσεις του προγράμματος 09/1.2. «Η τέχνη δίαυλος για την ένταξη των μεταναστών», εργαστήρι ζωγραφικής, φωτογραφίας και θεάτρου που πραγματοποιήθηκε από το ΜΜΣΤ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης, του Ετησίου Προγράμματος 2009 και απευθυνόταν σε ενήλικες μετανάστες, υπηκόους τρίτων χωρών.

Το Πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων μηνών πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2011, ενώ τα εργαστήρια, διάρκειας τριών μηνών, υλοποιήθηκαν από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου 2011 και με την ολοκλήρωσή τους παρουσιάζεται στο ΜΜΣΤ, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, με τα έργα των συμμετεχόντων στα εργαστήρια καθώς και θεατρική παράσταση -ένα ζωντανό δείγμα δουλειάς- με τίτλο «όνειρα / أحلام / ëndrrat / мечты / мечти / rüyalar / rêves / …» από τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι θεάτρου. Οι δράσεις ολοκληρώνονται με την παρουσίαση λευκώματος.

Το πρόγραμμα

22/06, ώρα 21.00
Παρουσίαση από το εργαστήρι θεάτρου,
ένα ζωντανό δείγμα δουλειάς

24/06, ώρα 21.00
Εγκαίνια έκθεσης Εικαστικών - Φωτογραφίας

30/06, ώρα 18.00
Παρουσίαση αποτελεσμάτων της δράσης / Παουσίαση του λευκώματος / Ημερίδα με θέμα την εικαστική, φωτογραφική και θεατρική έκφραση της τέχνης σε σχέση με τα αποτελέσματα της δράσης.