Η σημαντικότητα της στιγμής

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Σέρρες // Δημοσίευση: 25 Ιουν 2011

έκθεση φωτογραφίας των μελών του φωτογραφικού εργαστηρίου της Ν.Ε.Λ.Ε. Σερρών

Το πρότυπο φωτογραφικό εργαστήρι της (Ν.Ε.Λ.Ε) Σερρών παρουσιάζει την ετήσια έκθεση των μελών της με θέμα «η σημαντικότητα της στιγμής».

Συμμετέχουν 45 φωτογράφοι με 140 φωτογραφίες. Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών από 26 έως και 29 Ιουνίου 2011. Θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 18.00 έως 23.00

Με τον συγκεκριμένο τίτλο θέλουμε να δείξουμε την σπουδαιότητα που έχει η συγκεκριμένη στιγμή που ο φωτογράφος επιλέγει να φωτογραφίσει.

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογική εξέλιξη καλπάζει η ευκολία του μέσου είναι συνυπεύθυνη μιας φωτογραφικής φλυαρίας καθώς και της επιλογής ανούσιων και επιφανειακών μοτίβων με σκοπό την πρόσκαιρη οπτική ευχαρίστηση. Άπειρες φωτογραφίες αγνώστων φωτογράφων θα παραμείνουν αδιάφορες και τυχόν αθέατες στο ευρύ φωτογραφικό και μη κοινό.

Σκοπός της δικής μας παρουσίασης σε σχέση με τον τίτλο είναι να δείξουμε ότι οι φωτογραφίες μας έχουν πέρα από τη ματιά μας, τη σκέψη μας και τη ψυχή μας.

Γι' αυτό σε κάθε τρίπτυχο φωτογραφιών με το οποίο θα παρουσιαστεί θα υπάρχει ένα κείμενο το οποίο θα αποτελεί ακριβώς αυτό το κομμάτι σκέψης – ψυχής του φωτογράφου που δεν είναι προς θέαση τη στιγμή της λήψης.

Ο θεατής θα επικοινωνεί με όλες τις αισθήσεις καθώς θα βλέπει, θα διαβάζει, θα σκέφτεται και ταυτόχρονα θα νιώθει αυτά θα ήθελε να του πει ο φωτογράφος.

Επίσης θα υπάρχει ένα κομμάτι με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και τρίπτυχα έγχρωμων πορτρέτων που θα συμπληρώνουν τις πρώτες φωτογραφικές απόπειρες και αναζητήσεις των μελών μας.

Τέλος πέρα από το παραδοσιακό χαρακτήρα ως ετήσια έκθεση φωτογραφίας που θα έχει για ακόμα μια χρονιά στα "Ελευθέρια" της πόλης μας, η φετινή έκθεση αποτελεί σταθμό μετά τα 25 χρόνια ενεργής λειτουργίας στο πολιτισμό του νομού.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Γάκης Πάνος
Γιανούση Ηλιάνα
Βαρσάμη Πουλχερία
Βουλούδη Ανια
Μητουσούδης Σάκης
Ζίχναλης Κώστας
Βογιατζή Βούλα
Αλαμανίδου Νάνσυ
Παπούλης Φώτης
Πάσχος Πασχάλης
Κοσιτζή Ιωάννα
Καρεμπίδου Χριστίνα
Δοδοπούλου Ντίνα
Ευαγγελίδης Ζήσης
Σκέμπερη Αλεξάδρα
Προσνικλή Ευαγγελία
Σαραντέας Γιάννης
Σταματόπουλος Γιάννης
Τζίμπας Χρήστος
Φαντσούδης Νίκος
Ιακώβου Χρύσα
Δασκάλου Δήμητρα
Δεληγιάννη Νάσια
Χατζηδάκη Μαρία
Φαρμάκη Ζωή
Δεμερτζή Δήμητρα
Μιχαλάκη Ξανθή
Μπαδέκα Εφη
Μαλασίδου Μαρία
Γρηγορόπουλος Αχιλλέας
Γρηγοροπούλου Χριστίνα
Μιχαηλίδου Χάρις
Παπακωνσταντίνου Σουζάνα
Ελευθεριάδου Μαρία
Σεδαρίδης Κωνσταντίνος
Αβδελάς Χρήστος
Δήμος Νίκος
Τσαβλίδου Σοφία
Ελευθεριάδου Καλιόπη
Μιχαηλίδου Στέλλα
Κωστιάνης Πασχάλης
Μεράντζα Γιούλη
Γκένιου Δώρα
Νεραντζάκη Δάφνη

Κωνσταντινίδης Μιχάλης
Επιμορφωτής 1993-2011

YouTube