Πάτρα, μια πόλη Καρναβάλι

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Πάτρα // Δημοσίευση: 01 Φεβ 2010

έκθεση Φωτογραφίας-Εγκατάσταση του Βασίλη Παπαϊωάννου στη Πάτρα

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και η ΔΕΠΑΠ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 πραγματοποιεί έκθεση φωτογραφίας-εγκατάσταση με φωτογραφίες του Βασίλη Παπαϊωάννου.

Η εγκατάσταση αποτελείται από κύβους διαφορετικών διαστάσεων από 50 cm έως και 2,5 μέτρα, στους οποίους έχει αποτυπωθεί η εικόνα μιας πόλης, που ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού από τις 17 Ιανουαρίου. Εικόνες τέχνης, κεφιού, χαράς και δημιουργίας. Εικόνες που μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο ανέμελο, μακριά από τη γκρίζα καθημερινότητα και δίνουν μια γεύση από τον ξέφρενο αποκριάτικο ρυθμό στον οποίο θα ζει η Πάτρα μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Στην εγκατάσταση υπάρχει και ο «κύβος του Καρναβαλούμπικ», ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους στο οποίο με τη βοήθεια εικόνων-δειγμάτων θα σχηματίσει ο θεατής μόνος του μια εικόνα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο Βασίλης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Πάτρα και εργάζεται ως Μηχανικός Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής και φοιτά στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1988.

Το 2004 εκδόθηκε το λεύκωμα του με τίτλο «Καρναβαλικές Προσωπογραφές»
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κεραμικής εντός και εκτός Πατρών. Έχει οργανώσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, «Καρναβαλιού Πρόσωπα» (2007) και «Γυμνό» (2008). Συμμετείχε στην 6η Διεθνή Biennale Κεραμεικής , Kapfenberg, Αυστρία, 2009.