Εστίασε στην πρόληψη κινδύνων

αφίσα διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 22 Αυγ 2011

ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας από τον EU-OSHA

Ο δεύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας του EU-OSHA καλεί τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις της φωτογραφίας από ολόκληρη την Ευρώπη να πάρουν τις φωτογραφικές τους μηχανές και να τραβήξουν φωτογραφίες με θέμα την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας.

Οι συμμετέχοντες στον φετινό διαγωνισμό καλούνται να απεικονίσουν πώς αντιλαμβάνονται την πρόληψη των κινδύνων οι πολίτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ και όχι μόνο. Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία αξίας έως 3.000 €.

Ο διαγωνισμός

Ο EU-OSHA οργανώνει τον συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για τους ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας και για την πρόληψη των κινδύνων στους χώρους εργασίας. Αποστολή του Οργανισμού είναι «να καταστήσει τους χώρους εργασίας στην Ευρώπη ασφαλέστερους, υγιέστερους και παραγωγικότερους».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τραβήξουν φωτογραφίες με θέμα την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των κινδύνων. Η φαντασία και η δημιουργικότητα των φωτογραφιών θα αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή η οποία θα ξεχωρίσει τις φωτογραφίες εκείνες που αναδεικνύουν τις θετικές πτυχές της πρόληψης των κινδύνων στην εργασία.

Η επιλογή των τριών καλύτερων φωτογραφιών θα γίνει με κριτήριο τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία τους, καθώς και το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν σε επίπεδο ΕΕ. Στον φετινό διαγωνισμό προβλέπεται για πρώτη φορά η απονομή ειδικού βραβείου νέων σε συμμετέχοντες ηλικίας κάτω των 21 ετών!

Όλοι οι φωτογράφοι – επαγγελματίες ή ερασιτέχνες – καλούνται να καταθέσουν τη συμμετοχή τους πριν από την 31η Αυγούστου 2011.