Mare Nostrum Awards 2011

αφίσα Mare Nostrum Awards 2011
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · Νάπολη // Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2011

διεθνής δημοσιογραφικός διαγωνισμός από το περιοδικό Grimaldi Magazine Mare Nostrum

To περιοδικό "Grimaldi Magazine Mare Nostrum" προκηρύσσει το διεθνή δημοσιογραφικό διαγωνισμό "Mare Nostrum Awards", με σκοπό την προώθηση και την ανάδειξη της γνώσης για τους θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους, που αποτελούν μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση στις χερσαίες μεταφορές, δίνοντας μία εξαιρετική ευκαιρία στην αειφόρο ανάπτυξη των μεσογειακών χωρών.

1. Σκοπός και Θεματογραφία
O διεθνής δημοσιογραφικός διαγωνισμός Mare Nostrum Awards, που προκηρύχθηκε από το περιοδικό Grimaldi Magazine Mare Nostrum, έχει ως σκοπό την προώθηση και ανάδειξη της γνώσης για τους θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους, που αποτελούν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στις χερσαίες μεταφορές, δίνοντας μια εξαιρετική ευκαιρία στην αειφόρο ανάπτυξη των Μεσογειακών χωρών.

Τα δημοσιογραφικά έργα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει, κατά συνέπεια, να επισημαίνουν τα πλεονεκτήματα τα οποία έχουν να επιδείξουν αυτές οι τακτικές γραμμές, που εξυπηρετούνται με πλοία σύγχρονα, ασφαλή και γρήγορα, όπως και τη συνεισφορά τους στη δημιουργία μίας περιοχής συναλλαγών και συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων παράλιων περιοχών της Μεσογείου.

2. Όροι συμμετοχής
Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής δημοσιογράφοι, πλήρους ή μερικής απασχόλησης και φωτογράφοι που θα έχουν επεξεργαστεί το θέμα όπως περιγράφεται στην παράγραφο 1, μεταξύ της 10ης Φεβρουαρίου 2011 και της 15ης Σεπτεμβρίου 2011.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, συγγραφείς που διαμένουν στην Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Ελλάδα και Μάλτα και θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τα έργα τους στα ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, καταλανικά, γαλλικά ή ελληνικά.

Τα βραβεία θα δοθούν σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, ντοκιμαντέρ ή τηλεοπτικά ρεπορτάζ, φωτογραφικά ρεπορτάζ, αλλά και σε οικονομικο-τουριστικές έρευνες, για τις οποίες η Κριτική Επιτροπή θα αποφασίσει ότι συνάδουν με τη θεματική των Βραβείων.

3. Μέσα
Θα γίνουν δεκτά στο διαγωνισμό κείμενα δημοσιευμένα στην Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Ελλάδα και Μάλτα, στα παρακάτω μέσα ή έντυπα:

  • καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά
  • εκδόσεις του χώρου των οδικών μεταφορών και του τουρισμού πανεθνικής και τοπικής κυκλοφορίας
  • δημοσιογραφικά πρακτορεία
  • ραδιοφωνικοί ή/και τηλεοπτικοί σταθμοί
  • φωτογραφικές εκθέσεις

4. Τρόπος Συμμετοχής
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στο διαγωνισμό σε υπαλλήλους ή συνεργάτες των εταιρειών του Oμίλου Grimaldi.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους στην Οργανωτική Γραμματεία του διαγωνισμού έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2011, μέσω της συνήθους ταχυδρομικής οδού. Οι φάκελοι που αποστέλλονται δε θα επιστραφούν.

5. Φιλοξενία των συμμετεχόντων
Στους ενδιαφερόμενους που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Mare Nostrum Awards προσφέρεται ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής με ένα από τα πλοία της Grimaldi Lines ή της Minoan Lines που εξυπηρετούν την Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Ελλάδα και Μαρόκο, προκειμένου να διευκολυνθεί η απόκτηση πληροφοριών και άμεσων εμπειριών, χρήσιμων για τη σύνταξη των έργων τους. Το ταξίδι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2011.

Για περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με τις επιβατικές γραμμές, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες.

6. Βραβεία
Τα Βραβεία συνίστανται στην εφάπαξ καταβολή για κάθε έτος, πέντε χρηματικών διακρίσεων ύψους 10.000 Ευρώ έκαστη. Τα Βραβεία θα δοθούν κατά την απόλυτη κρίση της Κριτικής Επιτροπής.

7. Κριτική Επιτροπή
Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή έχει την ακόλουθη σύνθεση:
Πρόεδρος: Folco Quilici, συγγραφέας και σκηνοθέτης.
Μέλη: Brahim Aouam, πρόξενος της Τυνησίας στη Nάπολη, Βασιλική Aρμογένη, δημοσιογράφος και συνεκδότρια του περιοδικού Εφοπλιστής, Michele Capasso, πρόεδρος του Fondazione Mediterraneo, Virman Cusenza, Διευθυντής της Ιταλικής Εφημερίδας II Matimo,  Diana de Feo, δημοσιογράφος RAI, Mimmo Jodice, φωτογράφος, Enric Juliana, υποδιευθυντής της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia, Paul Kyprianou, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών Οχηματαγωγών Πλοίων.
Γραμματέας: Luciano Bosso, δημοσιογράφος, διευθυντής του περιοδικού Grimaldi Magazine Mare Nostrum (luciano@informazionimarittime.it).

Οι αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Τα κριτήρια της επιλογής θα ανακοινωθούν κατά την απονομή των Βραβείων.

8. Τελετή Απονομής
Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα το Φθινόπωρο του 2011 σε τόπο και ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εν καιρώ, με την υποχρέωση από την πλευρά των νικητών να είναι παρόντες ή σε περίπτωση βεβαιωμένης αδυναμίας, να αποστείλουν εκπρόσωπό τους για την παραλαβή του Βραβείου.

Όλες οι πληροφορίες που είναι αναγκαίες για τη συμμετοχή στην τελετή θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως στους νικητές.

9. Λοιποί Όροι
Ο όμιλος Grimaldi διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύσει τα έργα των νικητών. Όλοι οι συμμετέχοντες εκχωρούν το δικαίωμα της χρήσης και δημοσίευσης των έργων τους ή μέρος αυτών, διατηρώντας το δικαίωμα να αναφερθούν ονομαστικά ως συγγραφείς.

10. Οργανωτική Γραμματεία των Βραβείων
Κυρία Chiara Attena

Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας εδώ