Μαθήματα φωτογραφίας από τη Φ.Λ.Κατερίνης και το Φ.Κ.Κατερίνης

Μαθήματα φωτογραφίας από τη Φ.Λ.Κατερίνης και το Φ.Κ.Κατερίνης
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Κατερίνη // Δημοσίευση: 11 Σεπ 2011

μαθήματα φωτογραφίας με την έναρξη της νέας περιόδου

Η φωτογραφική Λέσχη Κατερίνης και το φωτογραφικό Κέντρο Κατερίνης ανακοινώνουν την έναρξη της νέα περιόδου σεμιναρίων με αντικείμενο την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας.

Τα φετινά τμήματα φέτος θα έχουν διπλή ιδιότητα, και τα σεμινάρια θα χωριστούν σε δυο τμήματα κατά την λειτουργία τους.

Το κύριο τμήμα θα λειτουργήσει με την γνωστή δομή που έχει συγκροτηθεί μέχρι τώρα.

Ταχύρρυθμο Σεμινάριο για την Τεχνική της Φωτογραφίας

Το Ταχύρρυθμο σεμινάριο φωτογραφίας απευθύνεται κυρίως στον αρχάριο, αλλά και σε όποιον θέλει να βελτιώσει τις γνώσεις του, γύρω από την τεχνική λήψης της φωτογραφίας.

Στο κύριο τμήμα θα γίνει γνωριμία με την εικόνα την δομή της, την τεχνική της σύνθεση, τον τρόπο λήψεως, την αποτύπωση, την λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών και των φακών, Της ιδιότητες του φωτισμού, την τεχνική του studio, την τεχνική του freelance photography.

Φωτογραφικές Μηχανές, Ταχύτητες – Κλείστρα, Φακοί – Διαφράγματα, Αισθητήρες, Φωτομέτρηση, Φίλτρα, Φλας καθώς και μια σειρά από άλλα τεχνικά θέματα, που αποτελούν την βασική δομή της φωτογραφικής τέχνης. είναι μόνον μερικά από όσα θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Κατά το δεύτερο μέρος του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα ασχοληθούν με την αισθητική της εικόνας την σύγχρονη τέχνη της μορφές και τα είδη της φωτογραφίας, καθώς και μια σειρά από ευρύτερα θέματα που συμπληρώνουν της γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα διαρκεί 25 ώρες και πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα σε τρίωρες συναντήσεις.

Οι συναντήσεις αυτές για φέτος θα γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 6.30 μμ έως 9.30 μμ Η ημερομηνίες των σεμιναρίων ορίζονται ως εξής, (31 Οκτωβρίου, 7, 14, 21, 28, Νοεμβρίου και 5,12, 19, Δεκεμβρίου).

Κατά τη διάρκεια των παραδόσεων στους συμμετέχοντες ανατίθενται εργασίες, τις οποίες εκτελούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στην επόμενη συνάντηση και κρίνονται με τεχνικά κριτήρια.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ.
Διάρκεια: 25 - 30 ώρες.
Χώρος Διεξαγωγής: Στην έδρα του Κ.Ε.Φ.Κ.Α. - Φ.Ι.Α.Π. , στην οδό Οινόης 5 στα Αστικά
Έναρξη:31 Οκτωβρίου Ληξη: 19 Δεκεμβρίου
Παραδόσεις: ΔΕΥΤΕΡΑ 18:30 έως 21:30 μμ.
Κόστος: 250 €
Εγγραφές/ Από 1η Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι 27 Οκτωβρίου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα  6977379865 και 6978611335 WU - email: photolesxikaterini@yahoo.gr


Το δωρεάν τμήμα

Το νέο τμήμα θα λειτουργήσει με δωρεάν συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Αναλυτικά.

Το δωρεάν τμήμα θα είναι το πρώτο που θα δημιουργεί, και θα κινείται γύρω από την γνωριμία με την φωτογραφία, τα τμήματα αυτά θα είναι δωρεάν για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

Δυο είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κάνουν κράτηση (όχι τηλεφωνικά αλλά με την φυσική τους παρουσία την συμπλήρωση της αίτησης και να είναι άνω τον 18 ετών).

Δεύτερη απαράβατη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι η παρακολούθηση όλου του τμήματος που θα έχει (μικρή διάρκεια).

  • Επίσης οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της φωτογραφικής λέσχης Κατερίνης και του Φωτογραφικού Κέντρου Κατερίνης.
  • Η όλη κίνηση αποσκοπεί περισσότερο ως, μια άμεση γνωριμία με την φωτογραφική τέχνη, αλλά και μια γνωριμία με έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης σε δύσκολους καιρούς, καθώς και η συμμετοχή σε μια παρέα  που έχει ήδη μια δυνατή και δυναμική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
  • Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. στης αιτήσεις και σε περίπτωση που συμπληρωθεί το πρώτο τμήμα θα ακολουθήσει και δεύτερο μετά το πέρας του πρώτου.

Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια είναι: 3,10,17,19,24,31, Οκτωβρίου.

Αιτήσεις υπάρχουν στην είσοδο της Φωτογραφικής Λέσχης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν και να αφήνουν την αίτηση στο κουτί που υπάρχει στην είσοδο της λέσχης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ.
Εγγραφές: Από 9 Σεπτεμβρίου  2011 μέχρι 2 Οκτωβρίου  2011.
Χώρος Διεξαγωγής: Στην έδρα του Κ.Ε.Φ.Κ.Α. – Φ.Ι.Α.Π. , στην  οδό Οινόης  5 στα Αστικά
Παραδόσεις:  κάθε Τετάρτη από  20:00 έως 21:00 μμ..
Ημερομηνιες συναντησεων: 3,10,17,19,24,31, Οκτωβρίου.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν


Στα σεμινάρια διδάσκουν οι : Μπέντας Νικόλαος, Μαρίνος Αγγλέζης, Τσιαλός Ιωάννης.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα  6977379865 και 6978611335 WU/ email:  
photolesxikaterini@yahoo.gr