Μαθήματα φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

Μαθήματα φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Άλιμος // Δημοσίευση: 14 Οκτ 2011

μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2011 – 2012

Η Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν στον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, Ιωνίας 24, Ανω Καλαμάκι.

Το τμήμα απευθύνεται σε όλους από 18ετών και πάνω. Οι μαθητές γνωρίζουν και εξοικειώνονται με το φωτογραφικό εξοπλισμό. Διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα παραδοσιακής φωτογραφίας, ιστορία φωτογραφίας, τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης. Φωτισμός και φωτιστικές πηγές.

Επίσης, ψηφιακή φωτογραφία, νέα τεχνολογία και επεξεργασία με Η/Υ. Κατά την διάρκεια της φοίτησης πραγματοποιούνται εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς επίσης επισκέψεις σε γκαλερί.

Έναρξη | Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011
Ημέρα Σεμιναρίων | Κάθε Σάββατο 14.15 με 16.15
Δάσκαλος Φωτογραφίας | Γιάννης Γιαννακόπουλος, Φωτοειδησεογράφος

  • Εγγραφή: 10 €
  • Δίδακτρα: 25 € Μηνιαίως

Στο τέλος της σαιζόν πραγματοποιείται ομαδική έκθεση φωτογραφίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου
«Όσο ζω μαθαίνω και όσο μαθαίνω ζω»
Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα... χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.
Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους - όπως μας είπαν - δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους
Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.