Μονοπάτια στην Πόλη - 3ος γύρος

αφίσα έκθεσης
· Φεστιβάλ · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 16 Απρ 2010

ένα low budget φεστιβάλ για τον πολιτισμού, τη καθημερινότητα και τη τέχνη

Τα μονοπάτια… ξεκίνησαν το 2006 στη Θεσσαλονίκη και στόχο τους δράσεις στο χώρο του πολιτισμού, της καθημερινότητας & της τέχνης.

Έτσι, με αντικείμενο τις παραγωγές, τις διοργανώσεις και την ενίσχυση & προβολή δημιουργών,ιδιαίτερα όπου παρατηρείται έλλειμμα, ξεκινήσαμε με κινητικότητα, πρωτοτυπία και κέφι: πανελλαδικές tour, φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις, κυκλοφορία πρωτότυπων καλλιτεχνικών δημιουργιών, σεμινάρια, ηλεκτρονική δικτύωση κλπ.
Έχουμε συνεργαστεί με μια σειρά φεστιβάλ, δήμους, δημοτικές πολιτιστικές επιχειρήσεις & φεστιβάλ που εμπιστεύτηκαν τα σχήματα μας σε μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών & εκδηλώσεων. Πέρυσι την άνοιξη ξεκινήσαμε έναν νέο κύκλο, με νέα γραφεία, συνεργάτες & υποδομές, προωθώντας τους καλλιτέχνες μας σε Ελλάδα & εξωτερικό, έχοντας οργανώσει το Δίκτυο Μουσικών Σκηνών (πάνω από 100 χώροι σε 45 πόλεις) και, φυσικά, σχεδιάζοντας & διοργανώνοντας φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Προφεστιβαλικό διήμερο-Παρουσίαση προγράμματος
LE CIRQUE, Τσιρογιάννη 3, τηλ 2310271211

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/4/10

Ήχοι του Λεβάντε
(ελληνική-και όχι μόνο-παραδοσιακή μουσική)

Ένα μοναδικό ταξίδι σε ήχους, μελωδίες και ρυθμούς της Θράκης, της Μικράς Ασίας, των Νησιών, της Ρόδου, της Κρήτης και του Πόντου με σεβασμό, φρεσκάδα, συνέχεια και καινοτομία από ένα σχήμα με πολύ καλούς & έμπειρους μουσικούς της παραδοσιακής μας μουσικής.
Χάρης Πορφυρίδης & Νίκος Τζάννης-λαούτο (κρητικό, πολίτικο)-λύρες (νησιώτικη, πολίτικη, θρακιώτικη), Μελίνα Χατζηκαμάνου-τραγούδι, Κασσιανή Παρτσάλη-νέι-καβάλ, Γιάννης Στολάκης-νταρμπούκα-παραδοσιακά κρουστά

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/4/10

Τα στοιχειά της πόλης σε Τραγούδια της Προδοσίας
Γιατί «Στοιχειά της πόλης»; Επειδή ο Μαύρος Σκύλος, ο Γιάννης Στολάκης και οι φίλοι/ες τους είναι φιλαράκια του Μορμόλη, του Τρικλοφλούδη, του Τζιτζιμπρούτζου και άλλων συναφών διανοούμενων τύπων. Γιατί «Τραγούδια της Προδοσίας»; Επειδή προδίνω θα πει δίνω πριν (και όχι μόνο για αυτό). Ποιοι/ες θα παίξουν και ποια τραγούδια; Ε, άμα τα πούμε όλα τώρα τι θα κάνουμε μαζί το Σάββατο;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/410 - ΚΥΡΙΑΚΗ 23/5/10

Αποστόλης Κεσίδης
Έκθεση φωτογραφίας “Lomo στο δρόμο”

Γεννήθηκε στο Άργος το 1973 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας στη Φωτογραφική λέσχη «Όψεις» του Δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1998. Η αγάπη του για την εικόνα και την απεικόνιση της στιγμής - κλειδωμένης στον χρόνο, τον οδήγησαν στο να φωτογραφίζει κυρίως σκηνές που θυμίζουν κάτι από το χθες, διαβρωμένες από τη λησμονιά του σήμερα. Ατομικές εκθέσεις: «Σαράι Μουσική σκηνή», «Δημιουργία Art cafe», «Κρυφτό bar». Ομαδικές εκθέσεις: «Ήμαρ καφέ», «Πνευματικό Κέντρο Σταυρούπολης».

Το low budget φεστιβάλ που καθιερώθηκε με το μεράκι μας και φέτος λέει να θεριέψει. Δείτε το trailer:

YouTube

Το κάλεσμα: ΑΝΟΙΞΗ 2010

Δεν χρειαζόμαστε τη δικαιολογία της κρίσης. Ο τρόπος μας δεν είναι της συγκυρίας. Είναι πρόταση που προκύπτει από τη κάθε μέρα μας. Αυτό είναι το «αλλιώς». Παράγουμε γιατί τεμπελιάζουμε, δημιουργούμε, συναντιόμαστε χωρίς να φοβόμαστε τη μοναξιά. Γιατί έτσι ζούμε. Με μεράκι. Μια low budget παραγωγή, ένα ιδιότυπο «αντάρτικο» διεκδικώντας τη ζωή, την καθημερινότητα & το όνειρο επειδή είναι δικαίωμα μας. Ξεκινήσαμε πρόπερσι. Για να συναντηθούμε, να γνωριστούμε. Ανοιχτοί, ζωντανοί, ειλικρινείς, σε κίνηση. Για να ξαναπάρει η ζωή το χώρο της από τα λόγια, τη γκρίνια, τις ευχές. Πέρυσι, όπως είχαμε πει, το ξανακάναμε. Ανοίγοντας παραπάνω. Σε χρόνο, σε μέρη, σε συμμετοχές, σε τέχνες. Βαθαίνοντας. Φέτος ξεκινήσαμε από το Δεκέμβρη. Με μεγαλύτερο σχεδιασμό. Που βάζει διαρκώς πάνω από όλα την ευελιξία και τη συνέχεια της ζωής.

Πάμε λοιπόν. 3ος γύρος-πολύχρωμος, ολοζωντανός και όχι τελικός...