Σκοτεινός θάλαμος Φωτογραφίας! Νέος Κύκλος

αφίσα εκδήλωσης
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Αθήνα // Δημοσίευση: 18 Απρ 2010

σεμινάριο σκοτεινού θαλάμου από τον Κίμων Αξαόπουλο

«...Τυπώνουμε εικόνες...τυπώνουμε ψυχή...»

Κίμων Αξαόπουλος

To σεμινάριο απευθύνεται σε όσους και όσες διαθέτουν και χρησιμοποιούν αναλογική φωτογραφική μηχανή (αυτή που λειτουργεί με φιλμ). Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθετε να τυπώνετε τις δικές σας ασπρόμαυρες φωτογραφίες με σωστό τρόπο γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης.

«H επεξεργασία του φιλμ πρέπει να γίνεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, έτσι ώστε να προφυλάξουμε το φιλμ από το φως, που θα το προσέβαλλε και θα κατέστρεφε την εικόνα, που βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή. Ο χώρος αυτός, όπου γίνεται η εμφάνιση και η εκτύπωση του φιλμ ονομάζεται «σκοτεινός θάλαμος». Πρέπει να είναι σκοτεινός, με σταθερή θερμοκρασία και εξαερισμό για τις αναθυμιάσεις. Εκεί βρίσκονται οι λεκάνες με τα χημικά εμφάνισης, η εκτυπωτική μηχανή (μεγεθυντήρας), καθώς και άλλα εξαρτήματα που ποικίλουν από το είδος των φωτογραφιών που θέλουμε να εκτυπώσουμε».

Τα υλικά επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες (χημικά, φωτογραφικό χαρτί). Το κόστος συμμετοχής είναι 10€/ώρα και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου 12 ώρες (6 ώρες/μήνα, κόστος 60€/μήνα) για να τυπώσετε την πρώτη σας φωτογραφία. Μετά θα μπορείτε να τυπώνετε μόνοι χρησιμοποιώντας με συμβολική μηνιαία συνδρομή τον «θάλαμό μας»...

Η πρώτη μας συνάντηση είναι το Σάββατο 17.4.2010 και κάθε Σάββατο, ώρες 18:30-20:00. Διάρκεια 2 μήνες | 8 συναντήσεις.

Διδάσκει ο δάσκαλος φωτογραφίας Κίμων Αξαόπουλος. Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται σε κύκλο ανά 3μηνο.