Η μέλισσα

μέλισσες στην κηρήθρα
· Εκθέσεις · Βόλος · Νέα Ιωνία // Δημοσίευση: 19 Απρ 2010

έκθεση μελισσοκομικής φωτογραφίας στη Ν. Ιωνία

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Βόλου, το Μελισσοκομικό Κέντρο Θεσσαλίας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνία», διοργανώνουν έκθεση μελισσοκομικής φωτογραφίας και σχετικού εποπτικού υλικού στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας (Λεωφ. Σταδίου 2και Μανδηλαρά) από 19 ως 30 Απρίλου 2010.

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες από τη ζωή και τις δραστηριότητες των μελισσών και του μελισσοκόμου αιχμαλωτίζοντας στιγμιότυπα που ξεχωρίζουν τόσο για την πληροφορία που μεταδίδουν όσο και για την καλλιτεχνική τους αξία, αναδεικνύοντας μέσω της τέχνης του φωτογράφου τη συμβολή της μέλισσας στο περιβάλλον, τη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου και στην οικονομία του τόπου μας.

Οι φωτογραφίες είναι έργα των μελισσοκόμων, Θεοδόση Κατσαρού, Κώστα Κουτσόυκου, Κώστα Μυγδανάλευρου και Γιώργου Σαμαρά και του δημοσιογράφου Δημήτρη Κατσανάκη. Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό της κυψέλης είναι του επαγγελματία φωτογράφου Matteo Nani και αποτελούν ευγενική προσφορά της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου.

Η έκθεση πλαισιώνεται από εποπτικό υλικό από την άσκηση της μελισσοκομίας, στο οποίο περιλαμβάνεται μια κυψέλη παρατήρησης με ζωντανές μέλισσες, προβολές ενημερωτικού υλικού για τη μέλισσα, τα προϊόντα της και τη σχέση της με το περιβάλλον και γευσιγνωσία των τοπικών ειδών μελιού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 στις 8.00 το βράδυ.