Το νερό που δεν κοιμάται

σύννεφα, ορίζοντας, αντανάκλαση σε νερό
· Εκθέσεις · Μεσολόγγι // Δημοσίευση: 27 Νοε 2011

έκθεση φωτογραφίας/video art του Θοδωρή Τέμπου στη Διέξοδο

Το Κέντρο Λόγου & Τέχνης «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας και video art του Θοδωρή Τέμπου, με τον τίτλο «Το νερό που δεν κοιμάται».

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και video projection από την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού.
Ο φωτογραφικός φακός του καλλιτέχνη εστιάζει στη ζωή των ψαράδων της, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την μοναδική εμπειρία της ζωής πάνω σε αυτά τα φτωχικά «μικρά νησιά», όπως αποκαλεί τις λουρονησίδες των ιχθυοτροφείων, και καταγράφοντας τις συνεχείς εναλλαγές μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο, δυναμικό και υπέροχο τοπίο.

Ο Θοδωρής Τέμπος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή E.S.P. (1992 - 1997) και δημοσιογραφία. Από το 1998 εργάζεται ως φωτογράφος με εξειδίκευση την Αρχιτεκτονική - Διαφημιστική και το Περιβαλλοντικό Πορτρέτο ενώ συνεργάζεται με εταιρείες και περιοδικό Τύπο.

Έχει πραγματοποιήσει τις ατομικές εκθέσεις «Μνήμη» - 1997 στη Αθήνα (gallery Βαβέλ ) και «Αντικείμενα καθημερινής χρήσης» - 2007 στην Αθήνα (χώρος τέχνης "MOMMY' S") και την ίδια χρονιά στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της «ΦΩΤΟΣΥΓΚΥΡΙΑΣ». Επίσης συμμετείχε το 2007 στο Athens video art festival με το project "oneirophobia" και το 2010 στη Θεσσαλονίκη στην PHOTOBIENALLE με "Το νερό που δεν κοιμάται".