Γνωριμία με τη φωτογραφία φύσης

αφίσα εκδήλωσης
· Διάφορα · Προβολές · Θεσσαλονίκη · Καλοχώρι // Δημοσίευση: 02 Δεκ 2011

φωτογραφικές εκδηλώσεις στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου

Στο μαγικό κόσμο των πουλιών και της φύσης θα μας μεταφέρει ο φωτογράφος Χρήστος Βλάχος στην εκδήλωση με θέμα «Γνωριμία με τη φωτογραφία φύσης» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου.

Ο Χρήστος Βλάχος είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους φωτογράφους άγριας φύσης στη χώρα μας, με ειδίκευση στην ορνιθοπανίδα. Θα μας παρουσιάσει εικόνες από την εικοσαετή φωτογραφική του καριέρα και με τον πάντα γλαφυρό τρόπο του θα μας διηγηθεί τις περιπέτειές του κατά τη διάρκεια των εξορμήσεών του για τη φωτογράφιση σπάνιων ειδών, καθώς και κάποιες από τις συγκινητικές στιγμές και απροσδόκητες συναντήσεις με την άγρια φύση που του έχει χαρίσει το επάγγελμά του. Επίσης, θα μοιραστεί μαζί μας μερικά μικρά μυστικά για επιτυχημένες φωτογραφίες στη φύση.

Η εκδήλωση αυτή θα είναι η πρώτη από τη σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει η ομάδα Φίλων και Εθελοντών του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα μαζί με το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Η ομάδα Φίλων και Εθελοντών του Εθνικού Πάρκου ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πρόσφατα και έχει ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αλλά και δράσεις προστασίας του Εθνικού Πάρκου, με σημείο εκκίνησης την περιοχή του Καλοχωρίου, η οποία δέχεται και τις περισσότερες πιέσεις, λόγω της γειτνίασης με τη Θεσσαλονίκη.

Birdwatching στο Εθνικό Πάρκο
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο Χρήστος Βλάχος θα πραγματοποιήσει guiding για παρατήρηση και φωτογράφιση πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Ο φωτογράφος θα μας καθοδηγήσει στα μυστικά του Εθνικού Πάρκου για να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε και να φωτογραφήσουμε τα σπάνια είδη της περιοχής. Με τα κιάλια και τους φωτογραφικούς μας φακούς θα «στοχεύσουμε» λαγγόνες, αργυροπελεκάνους και διάφορα αρπακτικά που συναντώνται στην περιοχής, καθώς και τους χειμερινούς επισκέπτες που έχουν έρθει από το βορά, όπως λαμπροβούτια, νανογέρακα και κύκνους. Η εξόρμηση απευθύνεται σε φωτογράφους και μη. Έχει κόστος 10 ευρώ και καλύπτονται έξοδα μεταφοράς από τη Θεσσαλονίκη (το ραντεβού θα είναι στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κράτηση θέσεων επικοινωνήστε στο τηλ. 2310794811, www.axiosdelta.gr