Αθήνα εντός

Φωτογραφία 'Εκθεσης
· Εκθέσεις · Σπάρτη // Δημοσίευση: 13 Ιαν 2012

έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Ευσταθόπουλου στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης - Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης και η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης παρουσιάζουν την έκθεση του φωτογράφου Στέλιου Ευσταθόπουλου με τίτλο
"Αθήνα εντός".

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, στις 20:00, στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη.
Την έκθεση επιμελείται ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, επιμελητής στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η νέα σειρά φωτογραφιών του Στέλιου Ευσταθόπουλου αποτελεί μια φωτογραφική περιπλάνηση στο κέντρο της Αθήνας, μέσα απ' την οποία ο φωτογράφος αναζητά τις αθέατες μικρές ιστορίες των πρωταγωνιστών της καθημερινής ζωής. Μέσα από στιγμιότυπα με μετέωρες εφήμερες χειρονομίες, βλέμματα, στάσεις σώματος που χάνονται στη βουή της πόλης, ο Στέλιος Ευσταθόπουλος επιδιώκει να αποτυπώσει πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας, επιχειρώντας παράλληλα να ανανεώσει τη μεγάλη παράδοση της φωτογραφίας δρόμου.

Ο συνδυασμός μορφών και χώρων, η επαλληλία πληροφοριών και συμβόλων, πέρα από τον τεκμηριωτικό τους χαρακτήρα, αναδεικνύουν στις εικόνες το χαοτικό, συχνά παρακμιακό σκηνικό που διακρίνει την Αθήνα, το οποίο όμως αποτελεί πραγματικότητα και χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα της πόλης. Οι φωτογραφίες του Ευσταθόπουλου εν τέλει ακροβατούν ανάμεσα στα αισθήματα φανερής δυσφορίας και εσωτερικής τρυφερότητας που διατηρούμε για την Αθήνα του 21ου αιώνα.

Διάρκεια έκθεσης: από 14/1/2012 έως 11/3/2012

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης και ξεναγήσεις για τους ενήλικες.