Η τέχνη της Φωτογραφίας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Φωτογραφία εκδήλωσης
· Φεστιβάλ · Τουρκία · Κωνσταντινούπολη // Δημοσίευση: 23 Ιαν 2012

αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας εγκαινιάζει την πολιτιστική δραστηριότητα του 2012 με ένα αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο. Από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 4 Μαρτίου 2012, δέκα φωτογράφοι σε τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις με διακόσιες φωτογραφίες τους, αναλαμβάνουν να διεγείρουν με χρώματα, φως, σκιές και αντανακλάσεις τις αισθήσεις των επισκεπτών.

Κεντρικές Εκθέσεις

Την αυλαία του αφιερώματος στο Σισμανόγλειο Μέγαρο θα ανοίξει την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, ο Τούρκος φωτογράφος Sami Solmaz με την έκθεση του «Νησιώτες». Κεντρικό της θέμα είναι οι κάτοικοι των Πριγκηποννήσων, οι οποίοι ζουν σε ένα τόπο πλημμυρισμένο με αποτυπώματα του παρελθόντος. Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Μουσείου Πριγκηποννήσων και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2012.

Ο φωτογράφος Κωστας Βέργας, στην συνέχεια, θα μας ταξιδέψει στις αναρίθμητες εναλλαγές της ελληνικής τοπιογραφίας με την έκθεση του «Ελληνικά Τοπία». Ο Κώστας Βέργας περπάτησε και φωτογράφισε όσο λίγοι τον Ελλαδικό χώρο και καταχώρισε με ευαισθησία και ποιητική διάθεση τις ομορφιές του σε εξήντα λυρικές φωτογραφίες. Η έκθεση που παρουσιάστηκε ήδη στην Άγκυρα και στη Σμύρνη θα φιλοξενηθεί στο Σιμανόγλειο Μέγαρο από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου 2012.

Στην τελευταία έκθεση, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οδοιπορία στο Άγιον Όρος 1992-2011» παρουσιάζονται έργα έξι Ελλήνων φωτογράφων, από τις επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2012 και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Αγιορειτικής Εστίας.

Παράλληλη Έκθεση

Κωνσταντινούπολη-Αθήνα: Παράλληλες Αφηγήσεις
Δύο νέες φωτογράφοι, η Ανθή Μάρα και Ece Kavlak, η μία από την Αθήνα και η άλλη από την Κωνσταντινούπολη, μας ξεναγούν στις δύο σύγχρονες μητροπόλεις μέσα από την προσωπική τους ματιά, σε μια εναλλαγή παράλληλων εικόνων που εξελίσσεται σε έναν φωτογραφικό διάλογο μεταξύ των δύο καλλιτεχνών. Διάρκεια: 25 Ιανουαρίου-4 Μαρτίου 2012.

Διάρκεια: 25 Ιανουαρίου - 4 Μαρτίου 2012