Ενδιάμεσοι χώροι

χώρος εστιατορίου
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 28 Απρ 2010

έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Φωτιάδη στο πλαίσιο της PhotoBiennale

Δεκάδες δωμάτια και άλλοι χώροι πολυτελών ξενοδοχείων παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας μέσα από τις φωτογραφίες του Παναγιώτη Φωτιάδη. Χώροι ανακαινισμένοι, που δημιουργούν την ατμόσφαιρα ενός αστικού παραμυθιού, που φαντάζουν επιβλητικοί και συνάμα μαγευτικοί, αποτυπώνονται στο έργο του. Χωρίς  την ανθρώπινη παρουσία, φαίνονται να είναι σιωπηλοί, σχεδόν αιώνιοι. Στην πραγματικότητα όμως λειτουργούν σαν ενδιάμεσοι τόποι, αφού χρησιμεύουν ως μεταβατικά καταλύματα προσωρινών κατοίκων. Την ίδια στιγμή που τα πάντα γύρω τους αλλάζουν χωρίς σταματημό, οι χώροι αυτοί παραμένουν μοναδικοί και αναλλοίωτοι μέσα στις καρδιές ιστορικών πόλεων (Νέα Υόρκη, Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι, Φλωρεντία, Μαϊάμι, Βιέννη) που συνεχώς εξελίσσονται, αποτελώντας έναν οικείο τόπο για τους προσωρινούς επισκέπτες τους.

Παναγιώτης Φωτιάδης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ. Από το 1986 εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, ενώ από το 2005 είναι συνεργάτης του αμερικάνικου περιοδικού “Arcitectural Digest”. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές. Το λεύκωμα “A Pocketful Of Luxury Italian Hotels” με φωτογραφίες και κείμενά του εκδόθηκε από την “Images Publishing” το 2007. Ζει στη Θεσσαλονίκη.  
www.fotiadis.com.gr

Τόπος:
Έννοια απόλυτα συνδεδεμένη με το χρόνο και το χώρο. Ο χώρος διαμορφώνει το τρισδιάστατο περιβάλλον. Ο χρόνος αποτυπώνει την εξέλιξη του. Η αλληλοεπίδραση τους δημιουργεί διαχρονικούς χώρους. Απέραντους δημόσιους ή μικρούς προσωπικούς τόπους.
Παναγιώτης Φωτιάδης

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης
Εγκαίνια: 28/04, 20:00