Olympus OM-D EM-5

Φωτογραφία προϊόντος
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 10 Φεβ 2012

μια νέα mirrorless Micro Four Thirds DSLR από την Olympus

Η Olympus ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου 2012, την OM-D E-M5, μια νέα ψηφιακή μηχανή χωρίς καθρέπτη (mirrorless) ενσωματωμένη σε ένα εξαιρετικά ελαφρύ και συμπαγές σώμα.

Μια νέα ψηφιακή SLR εποχή είναι έτοιμη να αρχίσει. Οι Ψηφιακές μηχανές SLR, οι οποίες απλά αντικατέστησαν αυτές με το φιλμ, δεν μεταβλήθηκαν σημαντικά από την άποψη του μεγέθους, του βάρους και του περιβάλλοντος χρήσης. Η επαναστατική, νέα, χωρίς καθρέπτη (mirrorless) φωτογραφική μηχανή, ΟΜ-D, έχει ένα εξαιρετικά ελαφρύ και συμπαγές σώμα. Το Ηλεκτρονικό σκόπευτρο δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να ελέγχουν την επίδραση του Καλλιτεχνικού Φίλτρου, την θερμοκρασία χρώματος, και τα επίπεδα έκθεσης σε πραγματικό χρόνο. Όταν φωτογραφίζεται, μπορείτε άμεσα να "δημιουργήσετε" ένα πραγματικό μοναδικό κόσμο και να τον διατηρήσετε σε άριστη ποιότητα. Ο "κόσμος" θα μεταμορφωθεί από κάτι που βλέπετε σε κάτι που "συμμετέχετε".
Η ΟΜ-D είναι μια πρωτοποριακή, νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με εναλλάξιμο φακό ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν να «λάβουν μέρος», να «δημιουργήσουν» και να «διαμοιραστούν».

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΡΟ
To νέο ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) της ΟΜ-D διαθέτει μια υψηλής ανάλυσης 1,44 εκατομμύρια κουκκίδες οθόνη LCD, 100% κάλυψη βάθους πεδίου, και μέγιστη μεγέθυνση 1.15x που σας επιτρέπουν να βυθιστείτε ολοκληρωτικά στο θέμα σας, και τον ενεργό έλεγχο δημιουργία της εικόνας. Το EVF σας επιτρέπει επίσης να διευρύνετε το σημείο εστίασης για ακριβή εστίαση σε σχεδόν οποιαδήποτε περίπτωση φωτογράφισης, και μπορεί να σας δείξει την επίδραση του ελέγχου υψηλών & χαμηλών τόνων, την ισορροπία λευκού, την αντιστάθμιση έκθεσης, την αναλογία πλευρών, και μια σειρά από άλλες ρυθμίσεις και προηγμένες λειτουργίες ψηφιακής εικόνας απευθείας στο σκόπευτρο. Με τη βελτιωμένη ακρίβεια και απόκριση που το καθιστούν τόσο εύκολο για χρήση όπως ένα οπτικό σκόπευτρο, το προηγμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) της ΟΜ-D σας δίνει σχεδόν απεριόριστο δημιουργικό έλεγχο.

ΓΡΗΓΟΡΟ AF
«Το ταχύτερο* σύστημα αυτόματης εστίασης παγκοσμίως, η γρήγορη αυτόματη εστίαση, έχει γίνει ακόμη πιο γρήγορη και πιο ακριβή στην ΟΜ-D. Βελτιωμένη νέα ανίχνευση AF 3D διαβεβαιώνει ότι δεν θα χάσετε τη στιγμή ακόμα και όταν τα θέματα κινούνται προς ή μακριά από εσάς. Επιπλέον, ο νέος υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας εικόνας εξασφαλίζει ανώτερη απόδοση AF, ακόμα και σε αμυδρό φως. Η απόδοση AF έχει βελτιωθεί περαιτέρω για να σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε σε πράγματα που θέλετε να καταγράψετε.

*Μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς διαθέσιμο από 8 Φεβρουαρίου του 2012, όταν χρησιμοποιηθεί ο φακός OLYMPUS M. ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 EZ με το σώμα OM-D E-M5. Σύμφωνα με εσωτερικές μετρήσεις δοκιμής της Olympus. "

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ 5 ΑΞΟΝΩΝ
Η ΟΜ-D είναι εξοπλισμένη με το πρώτο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5-αξόνων, παγκοσμίως, και μπορεί να αντισταθμίσει το κάθετο, οριζόντιο, και περιστροφικό κούνημα της μηχανής που τα συμβατικά συστήματα 2-αξόνων του παρελθόντος δεν ήταν σε θέση να χειριστούν. Ενσωματωμένο στη μηχανή για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική σταθεροποίηση με όλους τους φακούς, ο μοναδικός σχεδιασμός 5-αξόνων, καθιστά τη μηχανή ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά τη λήψη εικόνων υψηλής μεγέθυνσης με τηλεφακό, τη λειτουργία Macro πολύ κοντινών λήψεων, και τις λήψεις με μεγάλη έκθεση. Επιπλέον, μπορεί να ενεργοποιηθεί πατώντας το κουμπί του κλείστρου μέχρι τη μέση, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για να σταθεροποιήσει την εικόνα του σκοπεύτρου και να αποκτήσετε μια καθαρή, ευκρινή προβολή του θέματός σας, που καθιστά εύκολο το καδράρισμα και τη σύνθεση των φωτογραφιών σας. Μονάδα αισθητήρα με το νέο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (IS) 5-αξόνων. Το νέο σύστημα 5-αξόνων μπορεί να αντισταθμίσει πέντε διαφορετικούς τύπους κίνησης:
1) ρίψη, 2) εκτροπή, 3) οριζόντια κίνηση, 4) κατακόρυφη κίνηση, και 5) περιστροφική κίνηση γύρω από τον οπτικό άξονα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αντισταθμίσει τους τύπους του κουνήματος της μηχανής που οι συμβατικές μηχανές με συστήματα 2-αξόνων δεν μπορούν, όπως το οριζόντιο/κάθετο κούνημα κατά τη διάρκεια λήψη macro, το εκ περιτροπής κούνημα κατά τη διάρκεια μεγάλων χρόνων έκθεσης, και τα χαμηλής συχνότητας κουνήματα που προκαλούνται από το περπάτημα ή την αναπνοή κατά τη διάρκεια της εγγραφής ταινίας.

Χαρακτηριστικά

Ποιότητα Εικόνας
 • Καινοτομικό ηλεκτρονικό σκόπευτρο
 • Αισθητήρας 16Mpixel LiveMos επόμενης γενιάς.
 • Ισχυρός επεξεργαστής εικόνας TruePic VI.
 • Σταθεροποίηση εικόνας 5-αξόνων για ταινίες και φωτογραφίες.
 • Ευαισθησία ISO μέχρι ISO 25.600.

Ταχύτητα

 • Το γρηγορότερο σύστημα αυτόματης εστίασης παγκοσμίως
 • 9 fps υψηλή ταχύτητα διαδοχικών λήψεων.
 • Οθόνη αφής γρήγορης απόκρισης.
 • Αισθητήρας ματιού για αυτόματη εναλλαγή Live View / EVF.

Αξιοπιστία

 • Προστασία από σκόνη και σταγόνες νερού
 • Σώμα από κράμα Μαγνησίου

Δημιουργικότητα

 • Δημιουργική λειτουργία ελέγχου EVF.
 • Ανακλινόμενη οθόνη OLED 3-ιντσών .
 • Ταινία Full HD με στερεοφωνικό ήχο, βάθος πεδίου και ενσωμάτωση καλλιτεχνικών φίλτρων

Η Olympus OM-D EM-5 αναμένεται στην αγορά τον Απρίλιο 2012 με τιμή κοντά στα $1.000 [μόνο το σώμα],  $1299 με φακό M.ZUIKO Digital ED 12-50mm f3.5-6.3 EZ και $ 1099 με φακό M.ZUIKO Digital 14-42mm f3.5-5.6 II R.

YouTube