Η άλλη όψη της εικόνας

Λογότυπο Φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 29 Φεβ 2012

επιδοτούμενα σεμινάρια φωτογραφίας από τον Μ.Κ.Ο. Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών

Ο Μη κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, ξεκινά έναν κύκλο 10 δίωρων επιδοτούμενων σεμιναρίων φωτογραφίας, με κεντρικό θεματικό τίτλο, «Η άλλη όψη της εικόνας».

Από τον 17ο αιώνα όταν ένας φακός προστέθηκε στην μια πλευρά ενός ξύλινου κουτιού μέχρι σήμερα η, πορεία της τέχνης της απεικόνισης έχει να επιδείξει θαυμαστά επιτεύγματα. Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της ιστορίας ο διακεκριμένος φωτογράφος Χρήστος Λιάτσης θα παρουσιάσει τις τεχνικές, το ύφος και τις οπτικές που κυριάρχησαν ανά τους αιώνες. Η πορεία των σεμιναρίων ωστόσο δεν θα κλειστεί μόνο στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας.

Μετά τα πρώτα θεωρητικά μαθήματα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν στους δρόμους και με επαγγελματικό εξοπλισμό να εκφράσουν την προσωπική τους αισθητική, αλλά και να αποτυπώσουν το περιβάλλον και τις συνθήκες που ζούμε. Άλλωστε η φωτογραφία δεν είναι επιστήμη, είναι τέχνη.

Σκοπός είναι μέχρι το πέρας των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες να έχουν γνωρίσει την ιστορία αλλά και τα εκφραστικά μέσα της φωτογραφίας. Να τα έχουν χρησιμοποιήσει για την παραγωγή φωτογραφικού έργου σε θέμα της επιλογής τους και τελικά να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη ενότητα φωτογραφιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στα γραφεία της Εqual Society στο τηλέφωνο 211-7051841.