Βακχικά 2012

Λογότυπο Φορέα
· Υποβολές Έργων · Χανιά // Δημοσίευση: 16 Mar 2012

υποβολές έργων στις εικαστικές εκδηλώσεις Βακχικά 2012

Το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» σε συνεργασία με το «Κτήμα Λουπάκη», σε τρίτη συνεχή χρονιά, συνδιοργανώνουν εικαστικές δράσεις στο χώρο του Οινοποιείου του «Κτήματος Λουπάκη» με αφορμή τις πανελλαδικές εκδηλώσεις «Οινοποιεία με Πόρτες Ανοιχτές» οι οποίες θα περιλαμβάνουν εικαστικές δράσεις, γευστικές δοκιμές, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις στις οινοποιητικές εγκαταστάσεις, περιπάτους στους αμπελώνες και συμμετοχή στις εργασίες αμπελοκαλλιέργειας, οινοποίησης και απόσταξης. Οι φετινές εικαστικές εκδηλώσεις «Βακχικά 2012» θα ξεκινήσουν στις αρχές του Μάη 2012 και θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τον Οκτώβρη 2012. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν performances και εικαστική παρουσίαση έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής, φωτογραφίας, fresco, video και εγκαταστάσεων με αναφορά στην καλλιέργεια, τους μύθους, τους θεούς, τα μηνύματα, τα σύμβολα, τις γιορτές, και τα προϊόντα της Αμπέλου. Εικαστική επιμέλεια Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Οι φίλοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε τούτη την εικαστική γιορτή του Βάκχου παρακαλώ να δηλώσουν την εικαστική τους συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν επικοινωνώντας στο τηλέφωνο: 693 73 83 500. Φωτογραφίες από τα εικαστικά έργα θα πρέπει να σταλούν το συντομότερο δυνατόν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ioannis2000@gmail.com (300 dpi σε 15 Χ 15 εκ. και περίπου 400-500 ΚΒ καθεμία). Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να προτείνει διαδικτυακά για τη συμμετοχή του στην έκθεση έως τρία έργα και τελικά να συμμετέχει στην παρουσίαση με ένα έργο.

Τα εικαστικά έργα θα πρέπει να είναι ετοιμοπαράδοτα έως το Πάσχα 15.4.2012 και η μεγαλύτερη διάστασή τους να μην υπερβαίνει τα 120 εκατοστά. Θα εκδοθεί έγχρωμο, δίγλωσσο, ενημερωτικό φυλλάδιο με φωτογραφίες όλων των εικαστικών έργων, αφίσα προβολής και πρόσκληση εγκαινίων. Η έκθεση θα έχει εμπορικό χαρακτήρα με αναλογία πωλήσεων: Καλλιτέχνης 70%, Διοργανωτές 30%. Οδηγίες για τον τρόπο μεταφοράς των έργων θα ανακοινωθούν σύντομα.