Χιλιάδες περιστέρια της ειρήνης

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · Αθήνα // Δημοσίευση: 30 Απρ 2010

4ος διαγωνισμός φωτογραφίας από τον Ελληνοτουρκικό Σύλλογο Νέα Δάφνη

Πρόσκληση στους φωτογράφους από τις δυο όχθες του Αιγαίου: Πατήστε το κουμπί της μηχανής σας για να συναντήσετε τα «Χιλιάδες περιστέρια της ειρήνης!»

Την πρώτη φορά οι φωτογράφοι από τις δυο όχθες του Αιγαίου πάτησαν το κουμπί της μηχανής τους για «Τα Πρόσωπα Μας», τη δεύτερη φορά για το «Νερό και Φώς», την τρίτη για το «Αντάμωμα». Παράλληλα με το 9ο Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας, φέτος προσκαλούμε τους φωτογράφους από τις δυο όχθες του Αιγαίου στον τέταρτο διαγωνισμό φωτογραφίας «Χιλιάδες περιστέρια της ειρήνης!»

Το περιστέρι είναι σύμβολο ειρήνης, ελευθερίας, φιλίας και συναδέλφωσης των ανθρώπων, των λαών. Όταν, με τα κάτασπρα φτερά τους, φτερουγίζουν ελευθέρα στον ουρανό, μεταφέρουν την φιλία και την αδελφοσύνη. Εκεί που υπάρχει φιλία και αδελφοσύνη υπάρχει και ειρήνη! Καλούμε τους φωτογράφους τις Ελλάδας και της Τουρκίας να μας μεταφέρουν με τον φακό τους στιγμές ειρήνης, φιλίας, αδελφοσύνης και ελευθερίας. Να αποτυπώσουν στιγμές χαράς και αγάπης. Με την ματιά τους, να γίνουν αυτοί τα χιλιάδες περιστέρια της ειρήνης και να μεταφέρουν την φιλία και την ελευθερία στους δύο λαούς.

Οι φωτογραφίες θα βραβευθούν από δύο επιτροπές από Τουρκία και Ελλάδα με Χρυσή Δάφνη, Αργυρή Δάφνη και Χάλκινη Δάφνη. Οι νικητές Χρυσής Δάφνης θα συμμετάσχουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι στο φεστιβάλ φιλίας τεσσάρων ημερών.
Η λήξη προθεσμίας συμμετοχής είναι 1 Μαϊου 2010 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 10 Μαϊου 2010. Οι βραβευμένες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος σε μια έκθεση στο πλαίσιο του φεστιβάλ και στις δύο χώρες.

Οι συνθήκες, οι ημερομηνίες του διαγωνισμού και η διεύθηνση συμμετοχής είναι ως εξής:

Ελληνοτουρκικός Σύλλογος Νέα  Δάφνη-Defne
Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ Φιλίας

Όροι Συμμετοχής στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας - Αφίσας

1.  Ονομασία του διαγωνισμού:
Διαγωνισμός Φωτογραφίας - Αφίσας του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Δάφνη-Defne»
2.  Θέμα του Διαγωνισμού:
«Χιλιάδες περιστέρια της ειρήνης!»
Το περιστέρι είναι σύμβολο ειρήνης, ελευθερίας, φιλίας και συναδέλφωσης των ανθρώπων, των λαών.
Όταν, με τα κάτασπρα φτερά τους, φτερουγίζουν ελεύθερα στον ουρανό, μεταφέρουν την φιλία και την αδελφοσύνη. Εκεί που υπάρχει φιλία και αδελφοσύνη υπάρχει και ειρήνη!
Καλούμε τους φωτογράφους της Ελλάδας και της Τουρκίας να μας μεταφέρουν με τον φακό τους στιγμές ειρήνης, φιλίας, αδελφοσύνης και ελευθερίας. Να αποτυπώσουν στιγμές χαράς και αγάπης.
Με την ματιά τους, να γίνουν αυτοί τα χιλιάδες περιστέρια της ειρήνης και να μεταφέρουν την φιλία και την ελευθερία στους δύο λαούς.
3. Στόχος του διαγωνισμού:
Ο σύλλογός μας, ο οποίος διοργανώνει και πραγματοποιεί φεστιβάλ φιλίας που ενώνουν κάθε χρόνο τις δύο όχθες του Αιγαίου, επέλεξε το θέμα «Αντάμωση»για την αφίσα και το έντυπο υλικό που θα παραχθούν για την προβολή και διαφήμιση του φετινού φεστιβάλ. Η φωτογραφία που θα επιλεγεί θα αποτελέσει το τμήμα εικόνας της αφίσας και των φυλλαδίων. Ο στόχος μας σχετίζεται με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των έργων των φωτογράφων-καλλιτεχνών από τις δύο όχθες του Αιγαίου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό: μέσα από τη αξιοποίηση του έργου των ελλήνων φωτογράφων για τη δημιουργία της τουρκικής αφίσας και του φυλλαδίου και την αντίστοιχη αξιοποίηση των έργων των τούρκων φωτογράφων για την ελληνική αφίσα και φυλλάδιο τονίζουμε για μία ακόμη φορά την οικουμενικότητα της γλώσσας των εικόνων.
4.  Γενικοί όροι συμμετοχής:

  • Στο διαγωνισμό δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, μέλη και προσωπικό του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Δάφνη» καθώς και συγγενείς τους πρώτου βαθμού.
  • Θεωρείται δεδομένο ότι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν και δεσμεύονται ότι τα αποστελλόμενα έργα ανήκουν στους ίδιους.
  • Κάθε συμμετέχων μπορεί να στείλει στο διαγωνισμό έως 5 φωτογραφίες.
  • Ο Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Δάφνη» δε φέρει καμία ευθύνη σχετικά με πνευματικά δικαιώματα και άδειες χρήσης των φωτογραφιών των συμμετεχόντων.
  • Στην περίπτωση στην οποία αποδειχθεί ότι φωτογραφίες που επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή έχουν διακριθεί σε άλλο διαγωνισμό, το συγκεκριμένο βραβείο ακυρώνεται και εάν έχει ήδη δοθεί, ζητείται από τον βραβευθέντα να το επιστρέψει αμέσως. Η ακύρωση αυτή δε δίνει με καμία έννοια το δικαίωμα διεκδίκησής του σε άλλους βραβευθέντες ή συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
  • Με τις φωτογραφίες, οι οποίες θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, θα συνταχθεί ένας κατάλογος. Στους συμμετέχοντες δε θα καταβληθούν αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων για τη συμμετοχή των έργων στην έκθεση και στον κατάλογο.

5.  Κατηγορίες:
Ο διαγωνισμός είναι διαγωνισμός φωτογραφίας. Γίνονται δεκτές από μία έως πέντε ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες οι οποίες είναι δυνατό να τραβήχτηκαν με το ίδιο θέμα και με την ίδια τεχνική.
6.  Διαστάσεις:
Οι φωτογραφίες οι οποίες θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να είναι διαστάσεων 35*50 εκατοστά, με ανάλυση dpi 300 και να είναι δυνατή η εγγραφή τους σε CD σε μορφή tif και jpg.
7.  Επισήμανση των προσωπικών στοιχείων των δημιουργών των έργων:
Οι φωτογραφίες θα παραληφθούν σε ψηφιακή μορφή. Το όνομα, επώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων θα πρέπει να είναι αναγραμμένα πάνω στο CD (και στο φάκελο του CD), στο οποίο θα εγγραφούν οι φωτογραφίες. Οι τίτλοι των επιμέρους φωτογραφιών που θα εγγραφούν στο CD θα πρέπει να αποτελούνται από το όνομα του συμμετέχοντος + τον αύξοντα αριθμό και τον τύπο αρχείου (π.χ. 01.tif ή jpg).
Όσον αφορά στα παραπάνω ζητήματα, η ευθύνη για την ορθότητα των πληροφοριών ανήκει στους συμμετέχοντες.
8.  Αποστολή των έργων:
Τα έργα και οι φάκελοί τους θα αποσταλούν ταχυδρομικά ή μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς (κούριερ) με τη μορφή δέματος, έτσι ώστε να μην υποστούν φθορά, στην παρακάτω διεύθυνση. Επίσης, είναι δυνατό να παραδοθούν και προσωπικά. Ο Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Δάφνη» δε φέρει ευθύνη για την ταχυδρομική αποστολή. Ο Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Δάφνη» δε θα ειδοποιήσει τους συμμετέχοντες για την ταχυδρομική παραλαβή του υλικού.
9.  Γραμματεία του διαγωνισμού:
Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Δάφνη»
Διεύθυνση: Κα Κατερίνα Μυριβήλη
Κλεομένους 41-43 ΤΚ 10676 Κολονάκι - Αθήνα
10.  Κριτική επιτροπή:
Σπύρος Ιατρόπουλος, (Νικητής Διαγωνισμού Δάφνης, φωτογράφος)
Φώτης Καζάζης, Φωτογράφος
Δημήτρης Κιοσέογλου, (Νικητής Διαγωνισμού Δάφνης, φωτογράφος)
Χρυσούλα Μάμογλου
Θέμις Στρογγυλός (Αρχιτέκτων)
11.  Ημερομηνίες διαγωνισμού:
Ημερομηνία έναρξης διαγωνισμού: 15 Φεβρουαρίου  2010
Λήξη προθεσμίας συμμετοχής: 1 Μαΐου 2010
Αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή: 8 Μαΐου 2010
Ανακοίνωση των ονομάτων των βραβευθέντων: 12 Μαΐου 2010
12.  Βραβεία:
Στον πρώτο νικητή: Χρυσή Δάφνη
Στο δεύτερο νικητή: Αργυρή Δάφνη
Στον τρίτο νικητή: Χάλκινη Δάφνη
Οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής στις δύο όχθες του Αιγαίου, θα συμμετάσχουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι στο φεστιβάλ της φετινής χρονιάς το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
13.  Επιστροφή και αποστολή των έργων στους συμμετέχοντες:
Οι φωτογραφίες οι οποίες δεν είναι σε ψηφιακή μορφή δε θα επιστραφούν.
14.  Χρήση των έργων:
Όσες φωτογραφίες κριθούν κατάλληλες θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις στο πλαίσιο των φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν στις δύο όχθες του Αιγαίου.

ΜΟΡΦΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όνομα/ επώνυμο:
Διεύθυνση:
Τηλέφωνο:
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Κινητό τηλέφωνο:
Υπογραφή: