Φύση

Φωτογραφία του φωτογράφου
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Προβολές · Μυτιλήνη // Δημοσίευση: 17 Απρ 2012

προβολή - παρουσίαση φωτογραφιών από το Νίκο Πέτρου στην Φ.Ε.Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης διοργανώνει την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 και ώρα 7:30 το απόγευμα προβολή - παρουσίαση φωτογραφιών του Νίκου Πέτρου με θέμα τη «Φύση»

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της Δευτέρας 23 Απριλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί ολοήμερη εκδρομή με τον φωτογράφο Νίκο Πέτρου και τους λάτρεις του είδους

Νίκος Πέτρου
Ο Νίκος Πέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σήμερα ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Προσθετική στις ΗΠΑ.

Από το 1987 φωτογραφίζει τη φύση και την άγρια ζωή, ταξιδεύοντας ασταμάτητα σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Άρθρα και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως το «Γαιόραμα» το «Οξυγόνο» και η «Φύση» και εφημερίδες όπως «Η Καθημερινή». Έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας και είναι, από το 2007, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού «Φύση».

Μέχρι σήμερα η φωτογραφική του δουλειά έχει παρουσιαστεί στα λευκώματα «Εικόνες από τη Δαδιά» (1994), «Καθρεφτίσματα στην Κερκίνη» (1996) και «Αχελώος» (2001) -των οποίων έχει γράψει και τα κείμενα, καταστάλαγμα πολυετούς εργασίας στο πεδίο και μελέτης της σχετικής βιβλιογραφίας για κάθε περιοχή- καθώς και στα μικρά λευκώματα, «Μεσολόγγι», «Δαδιά» και «Κερκίνη». Το 2008 σε συνεργασία με τον Κώστα Βιδάκη εξέδωσε το λεύκωμα «H2O Χρώματα του νερού» (εκδόσεις Μίλητος). Έχει ακόμα εικονογραφήσει με τις φωτογραφίες του τα λευκώματα «Μήλος», «Γεωλογική ιστορία» (2000) και «Αμβρακικός» (2002).

Τα βιβλία του έχουν προταθεί από το Ελληνικό Κέντρο Βιβλίου ανάμεσα στα σημαντικότερα βιβλία για την ελληνική φύση. Το 2001 τα ΕΛΤΑ χρησιμοποίησαν εικόνες του για την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα την ελληνική πανίδα και χλωρίδα. Το 2003 επέλεξαν φωτογραφίες του για τη σειρά με τα ελληνικά νησιά και το 2004 για τη σειρά με θέμα τα αγριολούλουδα της Ελλάδας.