Σκηνές

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Λάρισα // Δημοσίευση: 10 Μάιος 2012

έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Στεργιούλα στη Λάρισα

Ζω στο 2012, στο σήμερα είμαι στο δρόμο, στο σπίτι, σε στέκια καλλιτεχνικά μπροστά σε τοίχους, μέσα και πίσω από δάση, σε παραμύθια. Πότε με ρούχα κι άλλοτε γυμνός, φοβάμαι, τρομάζω, δακρύζω, τρελαίνομαι, ουρλιάζω, αντιδρώ, φωνάζω, σου κρατάω το χέρι. Απελευθερώνομαι.

Μέσα στο φωτογραφικό φακό, αποτυπώνεται η φρέσκια ματιά του νέου Λαρισαίου φωτογράφου Γιώργου Στεργιούλα, που καταγράφει με μυσταγωγία σε κάθε κλικ μια μικρή-αστική (ή μήπως όχι;) ιστορία της καθημερινότητας, όπως τη βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, προσπαθώντας να απελευθερωθεί από κανόνες, χρέη και νόρμες...

Η έκθεση θα βρίσκεται από 12 έως 16 Μαΐου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, και μέρος της έκθεσης θα μεταφερθεί στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο και εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του 9ου Πανελληνίου φεστιβάλ ερασιτεχνικού φοιτητικού θεάτρου που διοργανώνεται από την ένωση φοιτητών θεάτρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, στα πλαίσια των Αχιλλείων 2012.

Ο Γιώργος Στεργιούλας γεννήθηκε το 1980 στη Λάρισα, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Ανακάλυψε τη φωτογραφική μηχανή στην εφηβεία, και έκτοτε συνοδεύει κάθε του κίνηση. Έχει συνεργαστεί με ανθρώπους στο χώρο των τεχνών σε Αθήνα και Λάρισα, είναι μέλος της Φωτογραφικής λέσχης Λάρισας και η έκθεση "ΣΚΗΝΕΣ" είναι η πρώτη έκθεση του που απευθύνεται στο ευρύ κοινό.