Οι τελευταίες γειτονιές

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα · Χαλάνδρι // Δημοσίευση: 15 Μάιος 2012

έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Μαθιουδάκη στη Γκαλερί Χρυσόθεμις

Η Γκαλερί «Χρυσόθεμις» φιλοξενεί από την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 την έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Μαθιουδάκη με τίτλο «Οι τελευταίες γειτονιές».

Πρώτος σταθμός: Οι φτωχογειτονιές της Κωνσταντινούπολης.
Ο Χρήστος Μαθιουδάκης, ως ανθρωποκεντρικός φωτογράφος δρόμου αναζητά να καταγράψει καλλιτεχνικά και ξεκάθαρα τις μυρωδιές, τα χρώματα και τους ανθρώπους που δημιουργούν την σύνθεση μιας γειτονιάς η οποία τείνει να εξαφανιστεί. Στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται στις φτωχογειτονιές της Κωνσταντινούπολης. Περισσότερο σε ασπρόμαυρο και λιγότερο σε έγχρωμο φιλμ εμφανίζει τις καθημερινές συνήθειες, τον τρόπο ζωής, τις ασχολίες και τις ανάγκες μιας μερίδας ευγενικών ανθρώπων που ζει στα όρια της παρακμής.

Ο Χρήστος Μαθιουδάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Η επαγγελματική του ενασχόληση με την φωτογραφία ξεκινάει πριν από 6 χρόνια. Έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους, φωτογράφους μόδας και κλαδικά περιοδικά. Μεγάλη του αγάπη είναι το φωτορεπορτάζ που σε συνδυασμό με τα ταξίδια τού δίνουν την δυνατότητα να ανακαλύψει νέους ανθρώπους και τόπους εντός κι εκτός Ελλάδας.

Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, ώρα 20.00