Αντιθέσεις

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Κοζάνη // Δημοσίευση: 26 Μάιος 2012

έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης Φωτοεστίαση

Άσπρο ή μαύρο; Φως ή σκοτάδι; Αγάπη ή μίσος; Λύπη ή χαρά; Φτώχια ή πλούτος; Τίποτα στην ζωή δεν είναι απλά άσπρο ή μαύρο. Τις περισσότερες φορές αυτά τα δύο συνυπάρχουν και όταν είσαι λυπημένος πάντα κάτι έρχεται να σου δώσει χαρά. Ή όταν βρίσκεσαι βυθισμένος μέσα στη μοναξιά κάποιος θα σου απλώσει το χέρι να σε βγάλει από αυτή. Και τότε αυτό θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Η ζωή μας λοιπόν είναι γεμάτη αντιθέσεις. Αντιθέσεις που τις βλέπεις, αντιθέσεις που τις ζεις, αντιθέσεις που τις σκέφτεσαι. Αυτό σκεφτήκαμε και αυτό θέλαμε να φέρουμε μπροστά στα μάτια του κοινού. Αντιθέσεις που συναντήσαμε και κάναμε το κλικ, αντιθέσεις που στήσαμε για να μας προβληματίσουν. Εικόνες που μας έφεραν θλίψη, που μας γέμισαν χαρά ή που μας άφησαν έκπληκτους. Διαφορετικοί άνθρωποι να συνυπάρχουν, το χθες με το σήμερα να μπερδεύεται, αντικρουόμενα συναισθήματα να μάχονται.

Κάπως έτσι τα είδαμε με την ματιά μας και τα αιχμαλωτίσαμε με το φακό μας για να περάσουν στο μυαλό και στις καρδίες σας. Γιατί όπως είπε ο Χιου Ντέιβιντ η καρδιά του ανθρώπου είναι φτιαγμένη για να γεφυρώνει τις πιο κραυγαλέες αντιθέσεις.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της Φωτοεστίασης με ελεύθερο θέμα
  • 26-05-2012 ώρα 21:30′ απαγγελία ποιημάτων από τον Βασίλειο Καλογήρου με συνοδεία πιάνου από τον Χαράλαμπο Τσινικοσμάογλου
  • 27-05-2012 ώρα 12:00′ ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Μυτιληνός παρουσιάζει το έργο του