Μοριάς, άνθρωπος και περιβάλλον

φωτογραφία έκθεσης
· Διαγωνισμοί · Αποτελέσματα // Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2012

αποτελέσματα

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε ο Φωτογραφικός Διαγωνισμός με θέμα: «Μοριάς, άνθρωπος και περιβάλλον», που διοργανώθηκε με αφορμή τη 15η Γιορτή Αγροτουρισμού Επιδαύρου.

Μετά από ψηφοφορίες, συσκέψεις, διαφωνίες και συζητήσεις, η επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις και τα σχόλια των χρηστών της σελίδας, κατέληξε στις 9 καλύτερες φωτογραφίες που θα λάβουν μέρος στην έκθεση φωτογραφίας, παράλληλα με τις εκδηλώσεις της 15ης Γιορτής Αγροτουρισμού στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι και τα βραβεία που κερδίζουν είναι:

  1. Άρης Παύλος, Ριγανάδες, Μέθανα (η φωτογραφία συγκέντρωσε 12 βαθμούς)
    Ο νικητής κερδίζει 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό, για δύο άτομα, στο ξενοδοχείο Plaza, στην προκυμαία της Αρχαίας Επιδαύρου (Επικοινωνία: 27530.41495)
  2. Τάσος Καυκάς, Ναυάγιο, παραλία Βαλτάκι, Γύθειο (η φωτογραφία συγκέντρωσε 12 βαθμούς)
    Ο νικητής κερδίζει 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό, για δύο άτομα, στο ξενοδοχείο Σαρωνίς, στην προκυμαία της Αρχαίας Επιδαύρου http://www.saronis-hotel.com/
  3. Αλέξανδρος Πετσαβάς, Ρεμβάζοντας, Ροδοδάφνη Αιγίου (η φωτογραφία συγκέντρωσε 9 βαθμούς)
    Ο νικητής κερδίζει 4 διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στο κάμπινγκ Gikas holiday club στην παραλία Μουριά της Αρχαίας Επιδαύρου http://www.nicolasgikas.gr/

Οι επόμενες 6 φωτογραφίες που θα λάβουν μέρος στην έκθεση είναι:

4. Δημήτρης Δρούγκας, Παρέα με τη Βάρκα, Μονεμβασία Λακωνίας (η φωτογραφία συγκέντρωσε 7 βαθμούς)
5. Θάλεια Νουάρου, Ο γέρος και η θάλασσα, Φοινικούντα Μεσσηνίας (η φωτογραφία συγκέντρωσε 7 βαθμούς)
6. Θάλεια Νουάρου, Θεός αν είναι, Προάστιο Μάνης (η φωτογραφία συγκέντρωσε 7 βαθμούς)
7. Θάλεια Νουάρου, Παιχνίδι στην άμμο, Ζαχάρω Ηλείας (η φωτογραφία συγκέντρωσε 6 βαθμούς)
8. Αλέξανδρος Πετσαβάς, Μοναξιά, Ηλεία (η φωτογραφία συγκέντρωσε 5 βαθμούς)
9. Αλεξάνδρα Τούλιου, Μεσημεράκι στο χωριό, Σούλι Αχαίας (η φωτογραφία συγκέντρωσε 5 βαθμούς)

Τα βραβεία είναι προσφορά του Συλλόγου Τουριστικών Επαγγελματιών Επιδαύρου.
Οι διανυκτερεύσεις ισχύουν την περίοδο από 6 Ιουλίου12 Αυγούστου για τις μέρες από Κυριακή έως Πέμπτη και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Προηγουμένως οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Δήμο Επιδαύρου στο τηλ. 2753360202.

Παρακαλούνται οι νικητές να αποστείλουν τις φωτογραφίες τους στην ανάλυση που τις τράβηξαν (έως 10mb) στο email: www.agroepidavros.gr έως το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2012 προκειμένου να σταλούν για εκτύπωση. Οι εκτυπώσεις είναι προσφορά του Δήμου Επιδαύρου και θα δοθούν στους έξι νικητές.

Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 79 συμμετοχές. Η βαθμολογία δόθηκε από 9μελή επιτροπή που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Δήμου Επιδαύρου (τρία μέλη), του Συλλόγου Τουριστικών Επαγγελματιών (δύο μέλη) και της διοργάνωσης (τρία μέλη) που έδωσαν ατομικά από έναν βαθμό στις 10 καλύτερες φωτογραφίες, και έναν φωτογράφο που έδωσε από 3 βαθμούς στις τρεις καλύτερες φωτογραφίες και δύο βαθμούς στις 7 επόμενες. Οι δέκα φωτογραφίες με τα περισσότερα likes πήραν από έναν βαθμό η κάθε μία, ομοίως και από έναν βαθμό οι φωτογραφίες που είχαν σχόλια. (εκτός από τα δικά μας).

Οι δύο πρώτες φωτογραφίες ισοψήφησαν. Η φωτογραφία του Άρη Παύλου, Ριγανάδες, προτιμήθηκε λόγω της συνάφειας του με το θέμα. Είναι και οι δύο νικητές. Μεγάλη ισοψηφία υπήρχε και στη 10η θέση, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να τυπωθούν 9 εικόνες έναντι των 10 που αναγράφαμε αρχικά στους όρους συμμετοχής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 στις 21.00