Δύο

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Θέρμη · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2012

έκθεση φωτογραφίαςτης Φωτογραφικής Ομάδας ΚΛΙΚERS στην Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Δύο» της Φωτογραφικής Ομάδας "ΚΛΙΚERS" θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης.

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάρτιο στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο.

Εννέα μέλη της ομάδας επιχειρούν να προσεγγίσουν απόψεις της έννοιας του «Δύο», των ζευγαριών όχι μόνο με τη στενή έννοια του όρου, μα όπως την αντιλαμβάνεται και την εκφράζει φωτογραφικά ο καθένας.

Ζευγάρια είτε εκ φύσεως, είτε τυχαία, φευγαλέα, που προκύπτουν από συγκυρίες, είτε ακόμα και τεχνητά.
Ανθρώπινες φιγούρες ή αντικείμενα που συνυπάρχουν και αποτελούν μια δυάδα σε μια τυχαία και ανύποπτη χρονική στιγμή, που μπορεί να κρατά τόσο λίγο όσο διαρκεί το κλικ του φωτογράφου που θα τα παγώσει και θα τα κρατήσει μαζί στο χρόνο, κι έπειτα θα διαλυθούν, θα σκορπίσουν κι ίσως θα ακολουθήσουν
διαφορετικές πορείες:
- Ζευγάρια του ζωικού βασιλείου στο φυσικό τους περιβάλλον (Χρόνης Δημόπουλος, Γωγώ Καρασσάβα ).
- Ζευγάρια ακινητοποιημένα εν κινήσει που μοιάζουν έτοιμα να εξαϋλωθούν, (Χάρης Γρηγορίου).
- Ζευγάρια ετερόκλητα κι εφήμερα μέσα από την καθημερινή ροή της ζωής στο δρόμο, στην παραλία, δίπλα στη θάλασσα, σε αστικά ή υπαίθρια τοπία, που ξετυλίγουν σενάρια και φτιάχνουν ιστορίες δρόμου ( Τάσος Χίος, Σταύρος Σταματίου, Ηλίας Σεφερίδης, Κοσμάς Εμμογλου).
- Ζευγάρια από την ανθρώπινη ανατομία που αποτελούν δυναμικό τρόπο έκφρασης για κάθε άνθρωπο. Η τρυφερότητα, η συστολή, η δύναμη, ο αυθορμητισμός, η χαλαρότητα μέσα από τις στάσεις των άκρων του σώματος (Έλενα Γανδά).
- Δυαδική διάσταση των ατόμων, δίπολα σύγκρουσης ή συνύπαρξης δύο διαφορετικών όψεων, μέσα από μια απόπειρα απεικόνισης δυο εκδοχών ίδιων ατόμων σε μια φωτογραφία (Βούλα Μεταλλίδου).

Έλενα Γανδά

 

Συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη: Έλενα Γανδά, Χάρης Γρηγορίου, Χρόνης Δημόπουλος, Κοσμάς Έμμογλου, Γωγώ Καρασάββα, Σταυρούλα Μεταλλίδου, Ηλίας Σεφεριδης, Σταύρος Σταματίου, Τάσος Χίος

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 19:00