Μπροστά στον καθρέφτη. Από πού ερχόμαστε, τι είμαστε, πού πάμε;

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Χανιά // Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2012

εικαστική έκθεση στο Oινοποιείο Ντουράκη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Oινοποιείο Ντουράκη παρουσιάζει μια μεγάλη εικαστική έκθεση που διοργανώνει στους χώρους του, η οποία βασίζεται κυρίως σε καλλιτέχνες που ζουν κι εργάζονται στα Χανιά. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Μπροστά στον καθρέφτη. Από πού ερχόμαστε, τι είμαστε, πού πάμε;» και συμμετέχουν περίπου 30 καλλιτέχνες, ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες και άλλοι, εκθέτοντας τη δουλειά τους στους χώρους του Οινοποιείου. Φέτος, η έκθεση περιλαμβάνει και τρεις τιμητικές συμμετοχές καλλιτεχνών με διεθνή καριέρα και συμμετοχές σε εκθέσεις Mουσείων του εξωτερικού και συγκεκριμένα του Steve Γιαννάκου, της Mona Marzouk και της Sabine Hornig.

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση θα λάβουν μέρος οι:
Αυγή Αμπελικάκη, Γιώργος Αναστασάκης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Όλγα Βερυκάκη, Ευαγγελία Βολακάκη, Steve Γιαννάκος, Έλλη Γραββάλου, Μάρω Γυπάκη, Έηγια Έλληνα, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Αμαλία Καρκούλια, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, Μαρία Μαραγκουδάκη, Γιάννης Μαρκαντωνάκης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ρένα Μπραουδάκη, Παγώνα Ξενάκη, Αναστασία Πετράκη, Σύλβια Πετσούρα, Κωνσταντίνα Σταύρου, Ευδοξία Σταφυλαράκη, Κατερίνα Τσεμπελή, Κωνσταντίνος Φίσερ, Αλίκη Χιωτάκη, Χριστίνα Φοίτου, Χριστίνα Ψυλλάκη, David MacFarland, Sabine Hornig, Mona Marzouk και John Tierney.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο κριτικός Tέχνης κ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, διδάσκων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον πίνακα του Paul Gauguin «Από πού ερχόμαστε, τι είμαστε, πού πάμε;» του 1897 που βρίσκεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης των ΗΠΑ αλλά και από το ζωγραφικό είδος της προσωπογραφίας, θα παρουσιάσει αποτελέσματα μιας επιτόπιας έρευνας στην καλλιτεχνική σκηνή των Χανίων. Σκοπός είναι να δούμε πώς τα ζητήματα της ενδοσκόπησης, της αυτογνωσίας, του αναστοχασμού και γενικότερα της ταυτότητας απασχολούν και τίθενται από τους καλλιτέχνες, είτε με τρόπο αποκαλυπτικό και υπαρξιακό όπως στον Gauguin είτε με μια ματιά πραγματιστική, κοσμική, φυλετική ή θρησκευτική.

Παραλληλες εκδηλώσεις
28/7

Ξεναγηση στην Εκθεση απο τον Επιμελητη Δρ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος
Tο Goethe-Zentrum Chania διοργανώνει βραδιά Ethnic Jazz
με τους IΣΤΟΣ GROUP
Ευριπιδης Σταματιου (πληκτρα)
Αλεξει Κιριτσενκο (κρουστα)
Δημητρης Κολιακουδακης (κιθαρα)

8/8
Ξεναγηση στην Εκθεση απο τον Επιμελητη Δρ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος
Βραδυα Μουσικης με τους "The Halicuti Band"
Ελληνικη εντεχνη μουσικη.