Θεσσαλονίκη: Όψεις και προοπτικές μιας πόλης

αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 02 Αυγ 2012

διαγωνισμός φωτογραφίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Θεσσαλονίκη: Όψεις και προοπτικές μιας πόλης» (Thessaloniki, Views and Perspectives of a City). Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, ως δυναμικό μέλος της πνευματικής και δημιουργικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης ενθαρρύνει την ανακάλυψη και την καλλιτεχνική αποτύπωση των διαφορετικών όψεων της πόλης μας, των ανθρώπων και της ιστορίας της. Μέσα από το φωτογραφικό τους φακό οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συλλάβουν και να παρουσιάσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την πνοή μια πόλης με πλούσια πολιτιστική παράδοση, ζωντανής και δημιουργικής.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δυο κατηγορίες: Στην πρώτη ανήκουν οι φοιτητές οποιουδήποτε ακαδημαϊκού ιδρύματος της Ελλάδας ή του εξωτερικού και στη δεύτερη οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας.
Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών είναι η 15η Οκτωβρίου 2012 και η περίοδος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για το κοινό 16 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου 2012.

Τα βραβεία που θα δοθούν είναι:
Βραβείο κοινού: 500 €
1ο βραβείο στην κατηγορία των φοιτητών: 500 €
1ο βραβείο στην κατηγορία των μη φοιτητών: 500 €
2ο και 3ο βραβείο (ανεξαρτήτου κατηγορίας): Ετήσια συμμετοχή στο πρόγραμμα σεμιναρίων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης 2012-2013

Η επιτροπή θα δώσει τιμητικά βραβεία και σε όσους καταλάβουν την 4η , 5η και 6η θέση (ανεξαρτήτου κατηγορίας) και θα επιλέξει όσες φωτογραφίες θα εκτεθούν στις εγκαταστάσεις του.