Η Τέχνη Στην Πρώτη Σελίδα

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Χανιά // Δημοσίευση: 07 Αυγ 2012

έκθεση εξώφυλλων της ATHENS VOICE στο Νεώριο Μόρο, στα Χανιά

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά την έκθεση εξώφυλλων της ATHENS VOICE «Η Τέχνη Στην Πρώτη Σελίδα».

Η ATHENS VOICE τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζε τα πρωτότυπα έργα, που φιλοτεχνούσαν γνωστοί δημιουργοί για το εξώφυλλο της εφημερίδας, στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

Δυναμικοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και ορισμένοι διάσημοι ξένοι μετατρέπουν τα εξώφυλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας πόλης σε άμεσο επικοινωνιακό μήνυμα και έργο τέχνης. Ζωγράφοι, illustrators, γραφίστες, καρτουνίστες, γελοιογράφοι, φωτογράφοι, graffiti artists έγιναν μέλη της ομάδας «A.V.» και συνδιαμορφωτές της εικόνας της.

Οι 62 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι:
Αδαμάκης Γιάννης, Αϊδίνης Διαμαντής, Αρβανίτης Δημήτρης, Αρμενιάκος Σπύρος, Αυγέρος Γιώργος, Βαρβιτσιώτης Κωνσταντίνος, Βασμουλάκης Αλέξανδρος, Beetroot, Βρεττός Τάσος, Γεωργιοπούλου Βίκυ, Γούσης Γιώργος, Γούτσιας Γιάννης, Γρυπάρης Billy, Γωνιωτάκης Γιάννης, Δάρρα Χριστίνα, Ζήκος Λάζαρος, Ιωάννου Γιάννης, Κάια Ντέμη, Κακανιάς Κωνσταντίνος, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κλιντ Νικήτας, Κουρούδης Γιάννης, Κουρούδης Μενέλαος, Κούτσικος Πάρις, Κυριακούλης Αντώνης, Λαγός Νίκος, Λαζόπουλος Λάκης, Λάμπερτ Χάρης, ΛοΓό (Γιάννης Λογοθέτης), Μανουσάκης Μιχάλης, Moby, McLaren Malcolm, Μπαργιώτας Θοδωρής, Νταγαδάκης Αντώνης, Παπαδάτος Αλέκος, Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη Μίνα, Παπανικολάου Ηλίας, Παρλιάρος Στέλιος, Παυλόπουλος Τάσος, Poka-Yio, Περάκης Νίκος, Περρής Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας, Ραζής Αχιλλέας, Ρόκος Στέφανος, Sonke (Αλέξανδρος Σκουταριώτης), Σκάμη Εύα, Σπαθάρης Ευγένιος, Σπανάκης Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Σταματόπουλος Νεκτάριος, Στεφανάκις Γιάννης, Τρανός Νίκος, Τσέβης Άκης, Τσουκάτου Καλλιόπη, Φιλοπούλου Μαρία, Φωτιάδης Φίλιππος, Χαμπίδης Πάβλος, Χάρος Μανόλης, Χριστούλιας Πέτρος, Jejek Mojmir, Walker Paul

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο στην έκθεση αποτελούν 12 έργα του Λάκη Λαζόπουλου που έχουν γίνει αποκλειστικά για την ATHENS VOICE.

Το Μουσείο Τυπογραφίας η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» και ο Ιστιοπολοϊικός Ομιλος Χανίων, καλωσορίζουν την ATHENS VOICE και την έκθεση εξωφύλλων της στα Χανιά και υποδέχονται το κοινό σε μια δράση τέχνης, όπου εκτός από την κύρια έκθεση, ο επισκέπτης θα μπορέσει να κάνει μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας και να ανατρέξει στην ιστορία της τυπογραφίας.

Μάλιστα, για την ουσιαστικότερη κατανόηση από τους επισκέπτες των αρχών της τυπογραφίας αλλά και της διαδικασίας που απαιτείται για τη δημιουργία ενός εντύπου, θα προβληθούν επεξηγηματικά video.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στις 8 Αυγούστου θα κάνει η κυρία Ειρήνη Γερουλάνου, αναπληρωτής Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, στο ενετικό λιμάνι όπου ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πρωτότυπα έργα τέχνης και να ανακαλύψουν πόση τέχνη μπορεί να χωρά στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας!

Την ασφάλιση των εκθεμάτων της έκθεσης προσέφερε χορηγικά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της υποστήριξης του Πολιτισμού και των Τεχνών.