Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Kresow. 40 Βραβευμένα Έργα της Triennale

αφίσα εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Χανιά // Δημοσίευση: 20 Αυγ 2012

εικαστική έκθεση στην Πινακοθήκη Χρυσόστομος στα Χανιά

Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2012 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Μουσείο Kresow, η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ο Φιλολογικός Σύλλογος «Χρυσόστομος», η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον και ο Ελληνοπολωνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήτης παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση "Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Kresow. 40 Βραβευμένα Έργα της Triennale".

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρέσβης της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Maciej Krych. Εορταστικά τραγούδια θα ερμηνεύσει η σοπράνο Katarzyna Gojny.

Στα 40 Βραβευμένα Έργα της Triennale του Μουσείου Kresow η εικαστική έκφραση χαρακτηρίζεται από έναν εννοιολογικό δυναμισμό, αν και η αφηγηματικότητα των έργων συχνά περιορίζεται σε λιτές φόρμες, σε λίγες γραμμές και ενίοτε μόνο σε σκιές, ενώ το χρώμα συστηματικά υποχωρεί. Πίσω από αυτές καθεαυτές τις θεματικές και τις απίστευτες λεπτομέρειες με το «μικρό» να γίνεται «μεγάλο» και το «μεγάλο», «μικρό», με «θεατά» και «αθέατα» θέματα, με αισθητικές ανατροπές ή ήπιες εικονικές αναφορές κρύβονται άρτιες τεχνικές στο πινέλο (ακουαρέλες, τέμπερες), στο σχέδιο (μελάνια, κάρβουνα) ή σε μεικτές τεχνικές. Αυτή είναι η ζωγραφική της σαφήνειας, της γεωμετρικότητας, της παραστατικής αφαίρεσης.

Επιμέλεια Καταλόγου: Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Εγκαίνια: Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 στις 20:30