Εργαστήρια φωτογραφίας στην 5η Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης

αφίσα μαθημάτων
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 09 Σεπ 2012

μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013

Τα εργαστήρια φωτογραφίας της Μαρίας Θαμνίδου στην 5η Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινούν τον νέο κύκλο μαθημάτων τον Οκτώβριο.

Τα εργαστήρια καλούνται να παρακολουθήσουν έφηβοι και ενήλικες που θέλουν να μάθουν τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, από το να χειρίζονται την φωτογραφική τους μηχανή έως να δημιουργούν εικόνες ρεαλιστικές, αφαιρετικές ή σκηνοθετημένες.

  • Το τμήμα αρχαρίων μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι θέλουν να μάθουν να τις βασικές αρχές φωτογραφίας να χειρίζονται την φωτογραφική τους μηχανή και να δημιουργούν τις δικές τους εικόνες.
  • Το τμήμα των προχωρημένων μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι γνωρίζουν τις βασικές αρχές φωτογραφίας και θέλουν να εργαστούν δημιουργικά , θεματολογικά όπως και να εξελίξουν την οπτική τους ματιά.

Στις δράσεις των τμημάτων περιλαμβάνονται επισκέψεις και ξεναγήσεις σε εκθέσεις φωτογραφίας, πρακτικά μαθήματα στο δρόμο στη φύση και σε στούντιο φωτογραφικό. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με ομαδικές εκθέσεις τον Ιούνιο.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στα εργαστήρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Ε΄ Κοινότητας του Δήμου Θεσ/νίκης.

Μαρία Θαμνίδου
Η Μαρία Θαμνίδου γεννήθηκε στο Κιλκίς. Είναι απόφοιτος των Τ.Ε.Ι. Σ.Ε.Υ.Π. Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και φωτογραφία. Πιστοποιημένη Μέντορας της "Εργάνης" . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για το ηλεκτρονικό εμπόριο, επιχείρηση και νέες τεχνολογίες. Πτυχίο αυτοδύτη. Παρακολούθησε σεμινάρια STILL LIFE, σκηνοθετημένης καλλιτεχνικής φωτογραφίας και μαθήματα έγχρωμης εκτύπωσης στην EUROPEAN SCHOOL OF PHOTOGRAPHY. Συμμετείχε σε πολλά καλλιτεχνικά σεμινάρια polaroid κ.λπ. Εργάστηκε σαν τεχνικός εκτύπωσης και σαν φωτογράφος έως το 1997. Δίδαξε φωτογραφία στα δημόσια πολιτιστικά Ι.Ε.Κ. Σήμερα διδάσκει φωτογραφία σε πολιτιστικά επιμορφωτικά κέντρα. Από το 1997 δημιουργεί την δική της ατομική επιχείρηση, το studio PHOS, ένα μεγάλο στούντιο φωτογραφίας που εργάζεται επαγγελματικά και καλλιτεχνικά έως σήμερα www.studiophos.gr Επαγγελματικές και καλλιτεχνικές εργασίες της δημοσιεύτηκαν σε διάφορα περιοδικά και καταλόγους. Έχει παρουσιάσει καλλιτεχνικές εργασίες σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.