Nikon D600

φωτογραφία της φωτογραφικής μηχανής
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 16 Σεπ 2012

νέα D-SLR 24,3 megapixel με φορμά FX, από την Nikon

Η Nikon ανακοίνωσε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 την κυκλοφορία της νέας φωτογραφικής μηχανής D-SLR 24,3 megapixel με φορμά FX, της Nikon D600.

Η μικρότερη και ελαφρύτερη D-SLR πλήρους κάδρου που δημιουργήθηκε ποτέ από τη Nikon, η compact Nikon D600 έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει τα δεδομένα για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας με φορμά FX που στο παρελθόν περιλαμβανόταν μόνο σε επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, η εξαιρετικά ελαφριά Nikon D600 θα δώσει σε ακόμα περισσότερους φωτογράφους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα πλεονεκτήματα της φωτογράφισης πλήρους κάδρου και να ανοίξουν νέους ορίζοντες στη φωτογραφία. Είτε πραγματοποιείτε ευρυγώνια λήψη είτε λήψη με υπερ-τηλεφακό, αυτή η φωτογραφική μηχανή θα σας δώσει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε νέους κόσμους φωτογραφικού βάθους και λεπτομέρειας και να αναζωπυρώσετε το πάθος σας για τη φωτογράφιση με ζωντανές εικόνες που μιλούν από μόνες τους.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει:
«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες της Nikon D600, χάρη στις οποίες τα μοντέλα FX γίνονται προσιτά σε ακόμα περισσότερους φωτογράφους. Πολλοί πραγματικοί λάτρεις της φωτογραφίας περίμεναν για καιρό αυτήν τη στιγμή. Αυτή η φωτογραφική μηχανή ενσωματώνει κάποιες από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών μας και, επομένως, αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα στον τομέα της.»

Εξαιρετικό βάθος και λεπτομέρεια

Ο νέος αισθητήρας CMOS 24,3 megapixel με φορμά FX (πλήρους κάδρου) της Nikon παρέχει εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας και εύρους τόνων, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Είτε κάνετε ευρυγώνια λήψη είτε λήψη με υπερ-τηλεφακό, η μετατροπή 14 bit A/D και η εξαιρετική αναλογία σήματος προς θόρυβο παρέχουν εικόνες υψηλής ποιότητας με χαμηλό θόρυβο και μεγάλο δυναμικό εύρος, ακόμα και σε υψηλή ευαισθησία ISO.

Με εύρος ISO 100–6400, επεκτάσιμο προς τα πάνω έως 25.600 (ισοδύναμο) και προς τα κάτω έως 50 (ισοδύναμο), η φωτογραφική μηχανή παρέχει εξαιρετική λειτουργία σε χαμηλό φωτισμό. Το ευφυές σύστημα αποθορυβοποίησης της φωτογραφικής μηχανής διαχειρίζεται το θόρυβο χωρίς να θυσιάζει τη λεπτομέρεια, επιτρέποντας κορυφαία ευελιξία κάτω από όλες τις συνθήκες φωτισμού: οι εικόνες είναι ευκρινείς και καθαρές, ακόμα και στις υψηλότερες ρυθμίσεις ISO.

Επεξεργασία εικόνας EXPEED 3

Εξοπλισμένη με τον ίδιο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 3 τελευταίας τεχνολογίας, όπως και η κορυφαία φωτογραφική μηχανή D4 της Nikon, η Nikon D600 απλουστεύει εργασίες με πολλά δεδομένα, χωρίς να θυσιάζει την ταχύτητα και την ποιότητα.

Η επεξεργασία εικόνας 16 bit παρέχει πλουσιότερα χρώματα και τόνους από ποτέ, επιτυγχάνοντας ομαλές διαβαθμίσεις με εξαιρετική λεπτομέρεια και τόνους σε όλες τις κλίμακες μέχρι το απολύτως λευκό, ακόμα και κατά τη λήψη σε JPEG.

Εξαιρετικά ευαίσθητο σύστημα αυτόματης εστίασης

Η Nikon D600 επιτυγχάνει εξαιρετική λήψη θεμάτων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού χάρη στο σύστημα AF Multi-CAM4800 39 σημείων που παρέχει ευαισθησία AF όμοια με αυτήν της κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής D4.

Χάρη στη συμβατότητα με φακούς με συνδυασμένη τιμή ανοιχτού διαφράγματος έως και f/8 και ευαισθησία έως -1 EV (ISO 100, 20°C/68°F), η φωτογραφική μηχανή παρέχει ευκρινείς λήψεις ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Μια ποικιλία λειτουργιών AF, όπως η AF δυναμικής περιοχής και η παρακολούθηση 3D, διατηρούν την εστίαση ακόμα και στα μικρότερα θέματα, ανεξάρτητα από το πόσο απρόβλεπτες είναι οι κινήσεις τους.

Video με ποιότητα ευρείας μετάδοσης

Βασισμένη στην ίδια τεχνολογία όπως και η αναγνωρισμένη φωτογραφική μηχανή D800 της Nikon, η λειτουργία D-Movie πολλαπλών περιοχών της Nikon D600 παρέχει όλη την ευελιξία που απαιτείται από τους φωτογράφους για τη λήψη video. H ευρεία ποικιλία εφαρμογών video, το πλήρες εύρος των ταχυτήτων καρέ και τα εύχρηστα χειριστήρια με δυνατότητα προσαρμογής, που δίνουν τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου της λειτουργίας ζωντανής προβολής κατά τη βιντεοσκόπηση, συνδυάζονται για να εξασφαλίζουν λήψη video μεγάλου φορμά με εξαιρετική ποιότητα.

Ταχύτητες καρέ: Μπορούν να εγγραφούν video Full HD (1080p) με ανάλυση 30p, 25p και 24p, με επιλογές 60p, 50p και 25p στα 720p. Τα κλιπ video Full HD μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 29 λεπτών και 59 δευτερολέπτων.

Λειτουργία εστίασης πολλαπλών περιοχών: Η εγγραφή Full HD (1080p) είναι δυνατή τόσο σε φορμά FX όσο και σε φορμά DX, επιτρέποντας ασύγκριτη ελευθερία έκφρασης.

Ρύθμιση ήχου υψηλής πιστότητας: η Nikon D600 πραγματοποιεί εγγραφή video με κορυφαίο ήχο και εικόνα. Μια υποδοχή μικροφώνου παρέχει τη δυνατότητα χρήσης ενός εξωτερικού στερεοφωνικού μικροφώνου για εγγραφή καθαρού ήχου και μια έξοδος ήχου παρέχει δυνατότητα σύνδεσης σε εξωτερικά ακουστικά.

Έξοδος HDMI μη συμπιεσμένης μορφής: η Nikon D600 παρέχει τη δυνατότητα εξόδου ζωντανής ροής βίντεο μη συμπιεσμένης μορφής με φορμά 1080p σε εξωτερικές συσκευές εγγραφής, ενώ η έξοδος μειώνεται αυτόματα σε 1080i, όταν ανιχνεύεται χρήση εξωτερικής οθόνης. Τα μη συμπιεσμένα δεδομένα εξάγονται στο καθορισμένο μέγεθος εικόνας και την καθορισμένη ταχύτητα καρέ και δεν επηρεάζονται από την επικάλυψη πληροφοριών που μπορεί να προβάλλονται ταυτόχρονα στην οθόνη TFT της φωτογραφικής μηχανής.

Προηγμένη αναγνώριση σκηνών χάρη στον αισθητήρα RGB 2.016 pixel

Το προηγμένο σύστημα αναγνώρισης σκηνής της Nikon D600 διαθέτει τον φημισμένο αισθητήρα μέτρησης RGB 2.016 pixel της Nikon, ο οποίος αναλύει σχολαστικά κάθε σκηνή παρέχοντας εξαιρετική ακρίβεια. O αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει ανθρώπινα πρόσωπα μέσω του οπτικού σκόπευτρου με εκπληκτική πιστότητα και να αναγνωρίσει τα χρώματα και τη φωτεινότητα μιας σκηνής με ασύγκριτη ακρίβεια.

Αυτό το επίπεδο λεπτομερούς ανάλυσης σκηνής χρησιμοποιείται, επίσης, για την υποστήριξη ακριβέστερης αυτόματης εστίασης, αυτόματης έκθεσης και έκθεσης φλας i-TTL σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών σύνθεσης και φωτισμού. Για παράδειγμα, η παρακολούθηση θέματος 3D έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη λήψη μικρότερων θεμάτων.

Με την εφαρμογή του δημοφιλούς συστήματος AF Multi-CAM4800 της Nikon —με δυνατότητα ανεξάρτητης επιλογής ή διαμόρφωσης ρυθμίσεων κάλυψης 9, 21 και 39 σημείων— η μονάδα αισθητήρα αυτόματης εστίασης και οι αλγόριθμοι έχουν επανασχεδιαστεί με σκοπό τη μείωση της ευαισθησίας λήψης υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ώστε να είναι συμβατή με συνδυασμένη τιμή διαφράγματος έως και f/8, με ανίχνευση έως και -1 EV (ISO 100, 20°C/68°F).

Μπορείτε πλέον να επιλέξετε απλά λειτουργίες AF, όπως τις λειτουργίες AF-A, AF-S και AF-C, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε το μάτι σας από το σκόπευτρο.

Πλήρης ευελιξία κάδρου

Η εξαιρετικά ελαφριά Nikon D600 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου της Nikon με τόσο συμπαγή κατασκευή. Σε συνδυασμό με τις προηγμένες επιλογές για μεταφορά εικόνων, σας προσφέρει την ελευθερία να αποτυπώνετε και να μοιράζεστε αυτό ακριβώς που βλέπετε, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Compact, ελαφριά και ανθεκτική: σχεδιασμένη ώστε να αντέχει σε αντίξοες συνθήκες, η Nikon D600 διαθέτει επάνω και πίσω καλύμματα από κράμα μαγνησίου και ζυγίζει μόνο 760 γρ. (χωρίς την μπαταρία). Ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες όσο και η επαγγελματική φωτογραφική μηχανή D800 SLR της Nikon, παρέχει ενισχυμένη αντοχή στην υγρασία και στη σκόνη.

Αποτελεσματική διαχείριση τροφοδοσίας: η επανασχεδίαση των κυκλωμάτων της D800 επιτρέπει πλέον τη λήψη περίπου 900 στατικών εικόνων ή τη ζωντανή προβολή video για 60 λεπτά περίπου. Και όλα αυτά είναι δυνατά με μία μόνο φόρτιση της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας ιόντων λιθίου EN-EL15.

Μέσα αποθήκευσης: οι δύο υποδοχές καρτών SD υψηλής ταχύτητας υποστηρίζουν κάρτες μνήμης SDXC και UHS-I.

Μεταφορά δεδομένων: η Nikon D600 παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων υψηλής ταχύτητας με Hi-Speed USB και ασύρματη μεταφορά εικόνων με τον προαιρετικό Προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1b.

Εξαιρετική απόκριση και διαισθητικότητα

Σχεδιασμένα ώστε να ζωντανεύουν το πάθος σας για τη φωτογράφιση σε κάθε περίπτωση, τα κατάλληλα τοποθετημένα, ταχείας απόκρισης και αξιόπιστης λειτουργίας κουμπιά και χειριστήρια της Nikon D600 προσφέρουν ομαλό και άνετο χειρισμό, καθώς και την ευελιξία γρήγορης απόκρισης ακόμα και σε απρόσμενες ευκαιρίες φωτογράφισης.

Γρήγορη απόκριση: H εκκίνηση πραγματοποιείται σε 0,13 δευτερόλεπτα περίπου, ενώ η χρονική υστέρηση απελευθέρωσης του κλείστρου μειώνεται περίπου στα 0,052 δευτερόλεπτα, με δυνατότητα συνεχούς λήψης 5,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) περίπου, σε φορμά FX και φορμά DX.

Κλείστρο υψηλής ακρίβειας και εξαιρετικής αντοχής: το κλείστρο έχει ελεγχθεί ότι λειτουργεί σωστά για 150.000 λήψεις εξασφαλίζοντας αντοχή και ακρίβεια. Διαθέτει εύρος ταχύτητας 1/4000 έως 30 δευτερολέπτων, έξυπνη λειτουργία παρακολούθησης του κλείστρου με ικανότητα αυτοδιάγνωσης, καθώς και μια μονάδα οδηγού που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της ενέργειας που απαιτείται κατά την ανύψωση του κλείστρου για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως κατά τη λήψη ταινιών.

Οθόνη LCD 8 cm (3,2 ιντσών), περίπου 921.000 κουκίδων με τεχνολογία ακριβείας, ευρυγώνια προβολή και αυτόματο έλεγχο φωτεινότητας οθόνης: παρέχει αναπαραγωγή φωτεινών, ευκρινών εικόνων με δυνατότητα αναπαραγωγής πολλών χρωμάτων. Η φωτεινότητα της οθόνης LCD προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το περιβάλλον προβολής.

Οπτικό σκόπευτρο με πρίσμα από κρύσταλλο: με 100% κάλυψη κάδρου και μεγέθυνση 0,7x (με φακό 50mm f/1,4 ρυθμισμένο στο άπειρο, -1,0m⁻¹).

Ηλεκτρονικός εικονικός ορίζοντας δύο αξόνων: επιτρέπει την ακριβή επιβεβαίωση του οριζόντιου επιπέδου της λήψης, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να ανατρέξετε στην οθόνη LCD ή το σκόπευτρο, για να ελέγξετε τόσο τη θέση της φωτογραφικής μηχανής σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο όσο και την κλίση της (περιστροφή προς τα εμπρός ή προς τα πίσω).

Αυξημένη εργονομία: τα κουμπιά και οι επιλογείς έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία για ομαλό χειρισμό. Οι βελτιώσεις στο κουμπί λήψης σάς δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετείτε με άνεση το δείκτη σας σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το ειδικό κουμπί εγγραφής video σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε την εγγραφή video άμεσα, οποιαδήποτε στιγμή. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει, επίσης, ειδικά κουμπιά για την ευαισθησία ISO, την ισορροπία λευκού, την ποιότητα εικόνας και το bracketing.

Δημιουργικά εργαλεία ενσωματωμένα στη φωτογραφική μηχανή

Μια ποικιλία δημιουργικών και πρακτικών εργαλείων που βρίσκονται ενσωματωμένα στη φωτογραφική μηχανή, όπως η λειτουργία HDR και τα εφέ φίλτρου, σάς βοηθούν να αξιοποιήσετε στο μέγιστο κάθε ευκαιρία λήψης και να τελειοποιήσετε εύκολα τις εικόνες σας.

Λήψη με χρονική υστέρηση: Η λήψη με περιοδικό χρονοδιακόπτη παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης του κλείστρου σε προκαθορισμένα διαστήματα. Η φωτογράφιση με χρονική υστέρηση αποθηκεύει τις εικόνες ως αρχεία video παρέχοντας τη δυνατότητα προβολής της αργής δράσης σε γρήγορη αναπαραγωγή, με ταχύτητες αναπαραγωγής από 24 έως 36.000 φορές μεγαλύτερες από την κανονική αναπαραγωγή.

Η λειτουργία HDR (Υψηλού δυναμικού εύρους) πραγματοποιεί λήψη ενός καρέ με υπερέκθεση και ενός καρέ με υποέκθεση με μία μόνο απελευθέρωση του κλείστρου. Το εύρος μπορεί να επεκταθεί κατά 3 EV το μέγιστο για διαφορετικές εμφανίσεις, με πλήρη κορεσμό και διαβάθμιση τόνων, ενώ η απαλότητα στο σημείο όπου συναντώνται οι δύο εκθέσεις μπορεί να ρυθμιστεί, για να επιτευχθεί πιο φυσική εμφάνιση.

Ενεργό D-Lighting: Το Ενεργό D-Lighting της Nikon διατηρεί αυτόματα τις λεπτομέρειες τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές για εντυπωσιακές εικόνες με φυσική αντίθεση κατά τη λήψη σε συνθήκες υψηλής αντίθεσης.

Picture Control: προσαρμόστε την εμφάνιση των στατικών εικόνων και video ρυθμίζοντας με ακρίβεια παραμέτρους, όπως την ευκρίνεια, τον κορεσμό και την απόχρωση. Μπορείτε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις μέσω ενός ειδικού κουμπιού.

Λειτουργίες σκηνής: Οι 19 λειτουργίες σκηνής βελτιστοποιούν ρυθμίσεις, όπως η ταχύτητα κλείστρου, η ευαισθησία ISO και το διάφραγμα για κορυφαία αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση. Ένας ιδανικός τρόπος για γρήγορη λήψη τέλειων φωτογραφιών.

Μενού επεξεργασίας μέσα στη φωτογραφική μηχανή: περιλαμβάνουν μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων επιλογών για τη διόρθωση του κοκκινίσματος των ματιών και της ισορροπίας χρώματος, καθώς και των επιλογών D-Lighting, επεξεργασίας RAW και αλλαγής μεγέθους. Στα εφέ φίλτρου περιλαμβάνονται το Skylight, η Διάθλαση, η Μινιατούρα, η Ιχνογραφία, το Έγχρωμο σκίτσο και το Επιλεκτικό χρώμα. Οι επιλογές γρήγορης επεξεργασίας περιλαμβάνουν τον έλεγχο παραμόρφωσης, τον έλεγχο προοπτικής, την ευθυγράμμιση και το fisheye. Διατίθεται, επίσης, μια λειτουργία επεξεργασίας video η οποία παρέχει τη δυνατότητα καθορισμού του σημείου έναρξης και λήξης των κλιπ video με σκοπό την αποτελεσματικότερη αποθήκευσή τους.

Εξαρτήματα

Πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D14 (προαιρετικό): είναι κατάλληλο για μια μεγάλη γκάμα μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών μεγέθους AA διάφορων τύπων, καθώς και για την επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL15 της Nikon (ανατρέξτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά). Το τροφοδοτικό MB-D14 διαθέτει ειδικό κουμπί λήψης και επιλογείς εντολών για πιο άνετη σύνθεση κατά τη λήψη με τη φωτογραφική μηχανή σε κατακόρυφο προσανατολισμό.

Προηγμένο σύστημα δημιουργικού φωτισμού (Creative Lighting System (CLS)): συμβατή με το σύστημα δημιουργικού φωτισμού της Nikon, η Nikon D600 υποστηρίζει τη χρήση των δυναμικών και ευέλικτων μονάδων φλας iTTL Speedlight, όπως του επαγγελματικού φλας SB-910 ή του εύχρηστου SB-700.

Προσαρμογέας για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1b (προαιρετικός): Ο ασύρματος προσαρμογέας για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές της Nikon παρέχει τη δυνατότητα άμεσης μεταφοράς εικόνων σε οποιοδήποτε smartphone ή tablet, καθώς και τη δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού της φωτογραφικής μηχανής μέσω της έξυπνης συσκευής. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να μοιραστείτε εύκολα εικόνες υψηλής ποιότητας, να κάνετε προεπισκόπηση λήψεων σε μεγαλύτερη οθόνη ή να πειραματιστείτε με αυτοπορτραίτα πλήρους κάδρου.

Capture NX 2 (προαιρετικό). Γρήγορη, δυναμική και δημιουργική επεξεργασία εικόνας: προκειμένου να είναι συμβατή με την ισχύ απεικόνισης 24,3 ενεργών megapixel της Nikon D600, η πιο πρόσφατη έκδοση του Capture NX 2 είναι ταχύτερη και πλήρως συμβατή με 64 bit.

Camera Control Pro (προαιρετικό). Ευέλικτα χειριστήρια για απομακρυσμένο χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής: το λογισμικό παρέχει πολυάριθμες βελτιώσεις για εξαιρετικά ομαλή λειτουργία ζωντανής προβολής της Nikon D600. Εκτός από τη ρύθμιση της λειτουργίας έκθεσης, της ταχύτητας κλείστρου και του διαφράγματος, στα δημιουργικά χειριστήρια περιλαμβάνεται και η απομακρυσμένη εκκίνηση και διακοπή της εγγραφής video, καθώς και η εναλλαγή της ζωντανής προβολής μεταξύ των στατικών εικόνων και των video.

ViewNX 2 (παρέχεται). Περιήγηση, επεξεργασία, κοινή χρήση και πολλά περισσότερα: αυτό το ολοκληρωμένο συνοδευτικό πακέτο λογισμικού παρέχει μια εύχρηστη διασύνδεση και μια σειρά λειτουργιών επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας βασικής επεξεργασίας αρχείων RAW και D-Movie. Είναι απόλυτα συμβατό με το my Picturetown, την υπηρεσία κοινής χρήσης και αποθήκευσης φωτογραφιών της Nikon.

Δείτε περισσότερα για την Nikon D600 εδώ

YouTube