Κούβα

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Καρδίτσα // Δημοσίευση: 18 Σεπ 2012

έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας Ηέλιος στη Καρδίτσα

Η ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων φιλοξενεί, την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας Ηέλιος, «ΚΟΥΒΑ».

Η Έκθεση, μέχρι σήμερα, έχει παρουσιαστεί στην Ζάκυνθο, στα Βριλήσσια και στο 1ο Athens Cuba Festival το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό, τον Ιούνιο τού 2012.

Η φωτογραφική ομάδα «Ηέλιος» ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προώθηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας (ασπρόμαυρης ή έγχρωμης) όπως αυτή ορίστηκε από το έργο και την προσφορά των μεγάλων δασκάλων της, από την εμφάνισή της έως σήμερα. Τα μέλη της, με εργαλείο τον φωτογραφικό φακό, προσπαθούν να μετασχηματίσουν την καθημερινότητα σε μία πρόταση φωτογραφικής ψευδαίσθησης, επιχειρώντας ό,τι επιχειρεί πάντοτε η Τέχνη: να τονίσει το ελάχιστο ανάγοντάς το σε μέγιστο και να υπογραμμίσει το καθημερινό τρέποντάς το σε αιώνιο. Όχημα σε αυτήν τους την προσπάθεια ο μυστήριος δισδιάστατος φωτογραφικός κόσμος, γέννημα-θρέμμα τού τρισδιάστατου πραγματικού.

Τα Μέλη

Ο Αγαθοκλής Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως Καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν και λάτρης της αναλογικής φωτογραφίας, τα τελευταία χρόνια σκέπτεται σοβαρά να μετοικήσει στην ψηφιακή.

Ο Μαστραποστόλης Νίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 με Νομικές σπουδές απ’ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Πιστός υπηρέτης της ψηφιακής φωτογραφίας εδώ και καιρό.