Sony SLT-A99

φωτογραφία της φωτογραφικής μηχανής
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 19 Σεπ 2012

νέα Full Frame μηχανή από τη Sony

Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα μία ακόμη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Full Frame, την κορυφαία dSLR α99.

Η Sony SLT-α99 που αντικαθιστά την α900, είναι η ναυαρχίδα της σειράς A-mount 35mm full-frame και διαθέτει αισθητήρα full-frame Exmor™ APS HD CMOS 35 mm στα 24.3 Megapixels που εγγυάται έντονα χρώματα με υψηλή αντίθεση και απαλούς τόνους – ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Είναι εξοπλισμένη με τον υπερσύγχρονο επεξεργαστή εικόνας BIONZ ο οποίος προσφέρει πανίσχυρη μείωση του θορύβου ακριβώς εκεί που χρειάζεται, με ταχύτητα και ακρίβεια. Το μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 25600 εγγυάται εικόνες χαμηλού θορύβου ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ η έξοδος 14-bit RAW διασφαλίζει πλούσιους χρωματικούς τόνους και διαβαθμίσεις. Το αποτέλεσμα; Ομαλές, απόλυτα φυσικές εικόνες, σχεδόν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η Sony SLT-α99 διαθέτει σύστημα διπλής αυτόματης εστίασης – είναι το πρώτο* σύστημα αυτόματης εστίασης του κόσμου με ανίχνευση δύο φάσεων. Η εστίαση "κλειδώνει" ακόμη και σε ταχύτατα κινούμενα θέματα εύκολα και άνετα, χάρη στον προηγμένο αισθητήρα ανίχνευσης φάσης 19 σημείων και στον αισθητήρα εστιακού σημείου 102. Έτσι, τραβάτε ευκρινέστατες και εκπληκτικά λεπτομερείς λήψεις, ανεξαρτήτως απόστασης: είτε το θέμα βρίσκεται πολύ κοντά είτε πολύ μακριά σας, η μηχανή παρακολουθεί την εστίαση σε 3 διαστάσεις – πλάτος, βάθος και μήκος.
* από τον Ιούλιο 2012, σύμφωνα με έρευνα της Sony

Η Sony SLT-α99 δίνει τη δυνατότητα εγγραφής σε Full HD 24p έως 60p φτάνει και περισσεύει για να πετύχετε άψογα, επαγγελματικά αποτελέσματα. Η SLT-A99 είναι η πρώτη* μηχανή αισθητήρα full-frame 35 mm του κόσμου που υποστηρίζει εγγραφή σε 60p Full HD. Δίνει στα βίντεό σας μια καλύτερη αίσθηση της απόστασης μεταξύ του προσκηνίου και του παρασκηνίου - ενισχύοντας στο μέγιστο το βάθος και τη λεπτομέρεια της εικόνας, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες λήψης. Επίσης, σας προσφέρει πλήρη έλεγχο του ήχου με μια σειρά ρυθμίσεων ήχου, καθώς και υποδοχή ακουστικών και κιτ προσαρμογέα XLR για την παρακολούθηση της στάθμης του ήχου. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το φλας όποτε θέλετε, ώστε να διασφαλίζετε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας ακόμη και στο σκοτάδι, ενώ η κατακόρυφη λαβή χωράει έως και τρεις μπαταρίες, επιτρέποντάς σας να συνεχίζετε τη λήψη για περισσότερες ώρες. Είναι η ευελιξία που χρειάζεστε για να ανταποκρίνεστε ακόμη και στις πιο δύσκολες απαιτήσεις.
* από τον Ιούλιο 2012, σύμφωνα με έρευνα της Sony

Η σχεδίαση της με κράμα μαγνησίου την κάνει ελαφριά και ανθεκτική και στεγανοποιεί τα κουμπιά και τους διακόπτες έναντι της υγρασίας και της σκόνης. Το κλείστρο αντέχει πάνω από 200.000 απελευθερώσεις. Και εκτός από σκληρή, είναι και ιδιαίτερα εύχρηστη! Το Quick Navi Pro σας επιτρέπει να βρίσκετε μια ρύθμιση και να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις εύκολα και γρήγορα, για να έχετε πάντα τα αποτελέσματα που θέλετε. Αυτή η μηχανή σας ακολουθεί όσο μακριά κι αν θέλετε, για να πετύχετε ακριβώς τη λήψη που έχετε στο μυαλό σας.

Χαρακτηριστικά

  • Αισθητήρας Exmor CMOS full frame35χλστ. 24MP
  • Επεξεργαστής εικόνας τεχνολογίας BIONZ
  • Σύστημα διπλής αυτόματης εστίασης
  • Συνεχής λήψη με ταχύτητα έως και 10fps καρέ/δευτ.
  • Βίντεο Full HD - 24p έως 50p/60p
  • Εφαρμογή τροποποιήσεων Quick Navi Pro
  • Πάνω από 200.000 απελευθερώσεις κλείστρου
  • Οθόνη LCD με δυνατότητα κλίσης τριών κατευθύνσεων
  • Ρύθμιση ευαισθησίας ISO100 - 25600 αντίστοιχα

YouTube

H Sony SLT-A99 θα διατίθεται στα καταστήματα από τα μέσα του Σεπτεμβρίου 2012
Δείτε περισσότερα για την Sony SLT-A99 εδώ