Γραμμή Παραγωγής

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 21 Σεπ 2012

έκθεση φωτογραφίας της Αθηνάς Κατσάμπα στην Γκαλερί Σκουφά

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας της Αθηνάς Κατσάμπα με τίτλο «Γραμμή Παραγωγής».

Ο φωτογραφικός της φακός εστιάζει σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εργοστάσια της χώρας μας και στη γραμμή παραγωγής καθημερινών προϊόντων και βιομηχανικών πρώτων υλών, από τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, οικιακά σκεύη και προϊόντα οικιακής φροντίδας μέχρι καύσιμα, μεταλλικές κατασκευές και τσιμέντο, παρουσιάζοντας τα με ένα τελείως απρόσμενο και συναρπαστικό τρόπο όπου η μορφή δεν είναι το κύριο θέμα.

Η καλλιτέχνης μέσα από αφαιρετικά και επαναλαμβανόμενα καρέ γεμάτα φόρμες, δομή, κίνηση και συναίσθημα πετυχαίνει, χωρίς να αποκαλύπτει την εταιρία ή το προϊόν, να συλλάβει τη δύναμη του εργοστασίου, την ταχύτητα των μηχανών του, την οργάνωση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και τα χρώματα των υλικών καθώς η ύλη μεταπλάθεται μπροστά στο φακό για να πάρει την τελική μορφή που εμείς γνωρίζουμε και καταναλώνουμε.

Η ίδια η παρουσίαση των έργων «παίζει» με το θέμα της έκθεσης: είναι «τυποποιημένη» σαν να βγήκαν μόλις από τη γραμμή παραγωγής τους.

Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30